MOLITVE

Pobožnost kao blago. Isus redovnicu potiče na zaboravljenu pobožnost ‘koja spašava svijet’

Isus kaže da je ovo pobožnost kojom možemo izmoliti sve i koja će spasiti svijet. Zato i jest skrivena

Sveti Augustin kako smo pisali rekao je da jedna suza prolivena u razmatranju muke Gospodina našeg Isusa krista vrijedi više nego godina dana strogog posta. Toliko je snažna ova pobožnost. Na tu pobožnost je preko reodovnice Franciske Chambon i sam Isus pozvao svijet rekavši da je to pravo blago, često skriveno među nama.

Isus poziva na razmatranje njegovih rana

“Jedno me boli, a to je, što ima duša, koje smatraju pobožnost Mojim Ranama kao nešto čudnovato, nedostojno, neprikladno.  Zato ta pobožnost opada i zaboravlja se. U Nebu ima svetaca, koji su gajili veliku pobožnost Mojim Svetim Ranama, no na zemlji nema više gotovo nikoga tko bi Me štovao na taj način. Ja te odabrah da probudiš pobožnost Mojoj Svetoj Muci u ovim nesretnim vremenima, u kojima živite.”

Pobožnost ranama Isusovim,  blago koje zanemarujemo

“Kćeri, prepoznaj blago ovoga svijeta, jer svijet Ga ne želi prepoznati! Kad god prikazujete Mome Ocu zasluge Mojih Božanskih Rana, stječete golemo bogatstvo. Slični ste čovjeku, koji je našao u zemlji veliko blago. Ali budući da vi ne možete sačuvati ovo bogatstvo, Bog ga i Moja Božanska Majka uzimaju natrag, da vam ga vrate u času smrti i primijene zasluge dušama, koje ga trebaju. Jer vi trebate koristiti blago Mojih svetih Rana. Ne valja da ostanete siromasi, jer je vaš Otac vrlo bogat a Vaše je blago Moja Sveta Muka! Ako je netko u nuždi, neka dođe s vjerom i pouzdanjem, neka crpi trajno iz blaga Moje Muke i Mojih Rana!”, govori joj Isus.

‘Moje Svete Rane drže svijet’

Isus hoće da Ga ljubimo srcem Serafina. Pokazujući sestri Mariji Marti skupinu anđeoskih duhova oko oltara, reče Isus: “Oni promatraju ljepotu i svetost Božju.  Oni joj se dive, klanjaju se, ali je ne mogu nasljedovati. A što se vas tiče, vi trebate posebno razmatrati Moje boli, da postanete Meni slični. K Mojim Ranama trebate pristupati topla, goruća srca, da dobijete milosti koje tražite.” Isus također  traži da mu pristupamo u muci s velikom vjerom:
“Moje rane su potpuno svježe, trebate ih uvijek prikazivati kao da je prvi puta. U promatranju Mojih svetih Rana nalazite sve za sebe i za druge. Ja sam ti ih pokazao da uđeš u njih. Mnogo treba moliti, da se pobožnost Mojim svetim Ranama raširi svijetom. Moje Svete Rane drže svijet. Trebate moliti za ustrajnost u ljubavi prema Mojim Ranama, jer one su izvor svih Milosti. Trebate o njima govoriti i često se na to vraćati, da usadite tu pobožnost u dušama. Trebat će dugo, da se utvrdi ta pobožnost. Radite srčano!

Isusova obećanja za razmatranje svetih rana, spasit će svijet

Isus se nije zadovoljio samo time, da je Mariji Marti povjerio Svoje Svete Rane, da joj je izložio važne razloge koristi ove pobožnosti, kao i uvjete koji joj osiguravaju uspjeh, već je dao i obećanja štovateljima njegovih Rana. Gospodin reče sestri Marti Mariji:
1. Ja ću dati sve što me budete molili zazivajući Svete Rane. Trebate širiti njihovu pobožnost.
2. Sve što molite dobit ćete, jer je zasluga Moje Krvi bezgranične cijene. Mojim Ranama i Mojim božanskim Srcem možete sve dobiti.
3. Iz Mojih Rana, kaže Isus, izlaze plodovi svetosti. Kao što zlato očišćeno u posudi za taljenje postaje ljepše.
4. Trebaš staviti svoju dušu i duše svojih sestara u Moje Svete Rane. Tu će se one usavršiti kao zlato u peći. Vi se možete uvijek očistiti u Mojim Svetim Ranama.
5. Moje će Rane popraviti i zaliječiti vaše rane….
6. Moje će Rane pokriti sve vaše pogreške ….
7. Oni, koji ih štuju, postići će pravu spoznaju Isusa Krista.
8. Razmatrajući o Njima vi ćete tu naći uvijek novu hranu ljubavi.
9. Svete Rane daju svemu veliku cijenu.
10. Kćeri moja, zaroni svoje čine u Moje Rane pa će onda to biti nešto. Svi vaši čini, pa i najneznatniji, zaronjeni u Moju Krv, polučit će samim tim neograničenu zaslugu i zadovoljiti Moje Srce!
11. Opetujte često kod bolesnika ovaj uzdah: Moj Isuse, oprosti i smiluj se po zaslugama Svojih svetih Rana! Ova će molitva olakšati dušu i tijelo.”
12. Grešnik, koji moli molitvu: “Vječni Oče, ja Ti prikazujem Rane Isusove, da se izliječe Rane naših duša”, postići će svoje obraćenje.”
13. Sv. Rane spašavaju svijet i osiguravaju dobru smrt. ‘Moje će vas Rane sigurno spasiti.  One će spasiti svijet.
14. Treba umirati ustima pritisnutim na ove sv. otvore … – Nema smrti za dušu, koja umre u Mojim Ranama. One daju pravi život.”
15. Svete Rane daju nam svu moć pred Bogom. “Vi niste ništa po sebi, no vaša duša, sjedinjena s Mojim Ranama, postaje moćna; ona dapače može učiniti više stvari najedanput, i zaslužiti i dobiti za sve potrebe, a da nije potrebno ništa posebno odrediti.”
16. Gospodin je često ponovio sestri Mariji Marti obećanje, da će Sveta Crkva trijumfirati pomoću Svetih Rana i Bezgrešne Djevice.

No, odmah od početka Gospodin odvraća sestru od svake obmane, kao i od svakog nesporazuma. Ne radi se o materijalnom trijumfu, o vidljivoj pobjedi, o kojoj sanjaju neke duše. Lađa Petrova neće nikada biti bez valova. Katkad ćemo drhtati zbog njihovih strahota. Boriti se, uvijek se boriti, to je zakon života naše Crkve.

Ipak se kroz sve borbe i tjeskobe nastavlja u Crkvi i po Crkvi djelo Isusa Krista: spas svijeta. Djelo se Kristovo ispunja to bolje, što više naše molitve – koje imaju svoje mjesto u Božjem planu -traže pomoć Neba. A razumije se, da se Nebo napose lako može umilostiviti, kad se zazivaju Rane Otkupitelja. Isus često ističe ovu stvar: “Zazivanje sv. Rana pribavit će Crkvi neprekidnu pobjedu. Trebaš bez prekida crpsti iz ovih izvora za trijumf Moje Crkve.”

www.medjugorje-news.com/

Izvor
dnevno.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker