MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Zastrašujuća vizija zbog koje je papa Lav XIII. napisao molitvu: Sveti Mihaele arkanđele, brani nas u boju…

Zastrašujuća vizija zbog koje je papa Lav XIII. napisao molitvu: Sveti Mihaele arkanđele, brani nas u boju… Jedna od najpoznatijih katoličkih molitava – molitva svetom arkanđelu Mihaelu – ima pozadinu u zastrašujućoj viziji.

Molitvu je 1886. napisao i u bogoslužje uveo papa Lav XIII., pridodavši je ostalim molitvama koje su se sve do liturgijskih reformi 60-ih godina prošlog stoljeća, redovito recitirale nakon služenja tihe mise. Papa je tijekom mise vidio sliku demona kako se okupljaju oko Rima. Jednoga dana u mjesecu prosincu 1884., ili u siječnju 1885., u Vatikanu, u privatnoj kapelici pape Leona XIII. dogodilo se nešto izvanredno. Nakon što je papa Lav XIII. završio svoju misu, ostao je u kapelici, da prisustvuje još jednoj misi, što je uvijek običavao. Na kraju, opazili su kako je najednom podigao glavu i nepomično gledao prema oltaru, iznad tabernakula. Lice Leona XIII. problijedilo je od nekakvog straha. Papa je ustao i još pod šokom od intenzivne uzbuđenosti, požurio prema svojoj radnoj sobi. Jedan od njegovih suradnika se uznemirio i upitao ga: “Sveti Oče, izgledate mi vrlo umorno? Treba li vam nešto?” Lav XIII. mu je odgovorio: “Ne trebam ništa…” I Papa je ušao u svoju radnu sobu, zatvorio se, te nakon pola sata pozvao tajnika Kongregacije za bogoštovlje, pružio mu list papira te mu rekao da odmah napisani tekst otisne i pošalje svim biskupima širom svijeta. Što bijaše napisano na tom listu papira koji je Papa dao da se smjesta tiska i pošalje svim biskupima svijeta? To bijaše molitva svetom Mihaelu Arkanđelu, koju je Papa osobno sastavio i zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima mole nakon svake mise na podnožju oltara.

Molitva sv. Mihaelu arkanđelu

Sveti Mihaele arkanđele, brani nas u boju; protiv pakosti i zasjedama đavolskih budi nam zaklon. Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo: Ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne, koji svijetom obilaze na propast duša, Božanskom krepošću i jakošću u pakao strovali. Amen.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er