SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Zapovjednik Heinrich izrešetao je raspelo, a osam dana poslije dogodilo se ovo…

Dogodilo se to u Molini, srednjoj Italiji godine 1944. Enzio Graziani imao je gostionicu, i u nju su zalazili njemački vojnici. Jednoga dana ušao je zapovjednik Heinrich Lohse sa svojim časnicima. Heinrich je pio, ludovao i vrijeđao. A onda je povukao okidač i pucao na raspelo što je bilo na zidu.

Prvi metak je smrvio Isusu prste lijeve ruke, drugi metak je prostrijelio nogu, a treći metak pogodio desni kut trbuha. Heinrich je rastegnuo od sreće usta do ušiju, gušio se u grohotnom smijehu. Zatim je skinuo raspelo sa zida, na nj pljunuo, bacio ga na pod i izbljuvao nekoliko prljavih psovki.

Osam dana kasnije vozio se Heinrich sa svojim vozačem Georgisom u Firencu. Na putu ih napadoše američki zrakoplovci. Vozač je zaustavio vozilo i pobjegao u grmlje, a Heinrich se valjao po cesti. Prvi metak raznio mu je prste, drugi desnu nogu, a treći mu prostrijelio trbuh.

Heinrich, tako svjedoči njegov vozač, u agoniji govoraše: “Kruzifix… Kruzifix…”

Heinrich, tako svjedoči njegov vozač, u agoniji govoraše: “Kruzifix… Kruzifix…” Raspelo! Taj izrešetani križ čuva se i danas u Molini pod staklom.

Heinrich

www.medjugorje-news.com

Izvor
rastimo u gospodinu
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er