HERCEGOVINAZANIMLJIVOSTI

“Vratimo Palčiće u Petrovu”: Na aukciji i originalni dres Herceg-Bosne s utakmice u Paragvaju

U Zajedničkoj grupi Udruge “Dinamo to smo mi” i Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” za humanitarnu akciju “Vratimo Palčiće u Petrovu” prikupljaju se sredstva za nova mjesta intenzivne skrbi u novom prostoru neonatologije Petrove bolnice u Zagrebu. Cilj akcije koje je ova grupa dio je prikupiti cilj prikupiti 4.048.577,84 kn. Na dobrom se putu budući kako je već prikupljeno preko dva i pol milijuna kuna.

U spomenutoj Facebook grupi na aukciji su mnogobrojni dresovi nogometaša iz Hrvatske i svijeta, šalovi, zastave, ulaznice te još mnogo toga.

U mnoštvu dresova koji su za nogometne zaljubljenike i kolekcionare pravo bogatstvo našao se i dres nogometne reprezentacije Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

“Nogometna reprezentacija Hrvatske Republike Herceg-Bosne, odigrala je svoju jedinu utakmicu s najboljom vrstom Paragvaja, 21. travnja 1996. godine u glavnom gradu Paragvaja, Asunciónu.

Tu utakmicu, odigranu pred 10988 gledatelja, Nogometni savez Paragvaja priznaje kao službenu, čak ju i FIFA vodi takvom, samo ju ne priznaje Nogometni savez BiH.

Dres očuvan i nije nošen nešto više od 24 godine.

Prednji dio dresa Herceg-Bosne
Zadnji dio dresa Herceg-Bosne

Početna cijena: 200kn
Aukcija završava 5.5. u 23:59h
Dostavljam u okolici Splita, a u ostatak Hrvatske šaljem poštom” napisao je član grupe koji će dres darovati za ovu humanu gestu.

Tijekom pisanja ovog članka (nedjelja 19.30 sati) dres je na aukciji dosegnuo cijenu od 4800 kuna. Konačna cijena sigurno će biti veća s obzirom na interes koji je izazvao.

Ukoliko želite imati ovaj dres, možete se uključiti u grupu, “Vratimo Palčiće u Petrovu” licitirati i učiniti dobro djelo.

Vrisak.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er