VJERA I DUHOVNOST

Vidjelica otkriva: Ovo je najvažniji Gospin zahtjev za čovječanstvo!

Gospa Fatimska ostavila je nekoliko poruka troje fatimskih vidioca, ali jeste li znali da je vidjelica sestra Lucia dos Santos doživjela ukazanja nakon 1917.?

Sestra Lucija bila je najstarija od tri fatimske vidjelice. Nadživjela je svoja dva mlađa bratića, Jacintu i Francisca, koji su umrli nekoliko godina nakon ukazanja 1917. godine. Od 22. lipnja, sestra Lucija sada je na putu ka kanonizaciji nakon što je papa Franjo odobrio proces njezine beatifikacije. Sestra Lucija doživjela je viđenja Gospe i Gospodina u svom samostanu mnogo godina nakon prvih ukazanja 1917. godine. Godine 1948., suosnivač Svjetskog apostolata Fatime John Haffert intervjuirao je sestru Luciju.

Rekla mu je da je najvažniji zahtjev Gospe u Fatimi ispunjavanje svakodnevnih dužnosti i žrtve koje su potrebne u skladu s Božjim zakonom. Rekla je da će molitva krunice pomoći ispuniti tu obvezu. Mnogi su sveci također vjerovali da ispunjavanje svakodnevnih dužnosti vodi do svetosti. Čuveni “Mali put” svete Terezije iz Lisieuxa predstavlja model ove kršćanske obveze. “Svetost se jednostavno sastoji u tome da vršimo Božju volju i budemo ono što Bog želi da budemo”, rekla je.

Sveti Ivan Pavao II također je naglasio važnost svakodnevnih dužnosti u svojoj enciklici Christifideles Laici, kada citira papu Pavla VI. “Vjernici laici su, naime, “pozvani od Boga da, vođeni duhom Evanđelja, mogu pridonijeti posvećenju svijeta, iznutra poput kvasca, ispunjavajući svoje posebne dužnosti.”

Vezani članci

Naš Gospodin i Gospa također su tražili da se posvetimo Gospinom Bezgrješnom Srcu: “Smiluj se Srcu svoje Presvete Majke. Prekriveno je trnjem kojim ga nezahvalni ljudi svaki čas probadaju, a nema nikoga tko bi ih otklonio činom zadovoljštine.” (Isus sestri Luciji 1939.) Stoga su Gospa i naš Gospodin ostavili pobožnost pet prvih subota, koja tješi Bezgrješno Srce Marijino i čini zadovoljštinu za bogohuljenja počinjena protiv nje.

Ova pobožnost također pomaže “osloboditi se grijeha i ponovno budi obvezu ispunjavanja svakodnevnih dužnosti.” Odazovimo se pozivu Gospe Fatimske da ispunjavamo svoje svakodnevne dužnosti, svakodnevno molimo krunicu i vršimo njezinu pobožnost pet prvih subota.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er