MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Vidjelica Mirjana: “Papa Ivan Pavao II. mi je rekao:‘ Čuvajte Međugorje, ono je nada za cijeli svijet. “

Mirjana “Imala sam priliku upoznati Ivana Pavla II. Bila sam u Vatikanu u Crkvi svetog Petra sa svim ostalim hodočasnicima u društvu jednog talijanskog svećenika. Papa je prolazio i davao svoj blagoslov i, između ostalih, blagoslovio i mene i prošao. Tada je svećenik koji je bio samnom rekao: “Sveti oče, ovo je Mirjana iz Međugorja.” Vratio se, ponovno me blagoslovio i otišao.

Poslijepodne smo dobili pozivnicu da dođemo u Castel Gandolfo sljedeći dan u 8 sati ujutro. Tamo sam se susrela s Papom. On je stvarno bio svet čovjek. Gledao je i govorio s takvom ljubavlju da ste se u njegovom društvu tako lijepo osjećali. To je onaj osjećaj kad ste u nečijem društvu s kim se stvarno lijepo osjećate; kad vam ništa ne nedostaje; kada ne želite ništa drugo nego samo biti s tom osobom. Tako je to bilo za mene s papom Ivanom Pavlom II.

Opet, ne mogu opisati sve osjećaje kojima sam bila ispunjena noć prije susreta s njim. Bila sam toliko uzbuđena da nisam mogla spavati jer nisam mogla vjerovati da sljedeći dan dan mog susreta sa Svetim Ocem. Povremeno bih se smirila, a onda opet pomislila: Jao, sutra ću biti s Papom! (smijeh) Tako sam probdijela cijelu noć. Sljedeći dan sam došla prije njega, a kad samo se napokon susreli briznula sam u plač. Vjerojatno, jer sam cijelu noć provela besano u iščekivanju. Pomislila sam u sebi: Ja sam sa svetim čovjekom!

Papa Ivan Pavao II: “Da nisam papa, već bih bio u Međugorju i ispovijedao. Znam sve i pratio sam sve. Vodite brigu o Međugorju; to je nada za cijelo čovječanstvo, nada za cijeli svijet.”

Suze su mi samo potekle iz očiju, osjetila sam knedlu u grlu i nisam uspjela reći ni riječi. Vidio je da sam jako nervozna i on započeo razgovora pa sam se napokon malo pribrala . Zatim mi je, između ostalih stvari, rekao: „Da nisam papa, već bih bio u Međugorju i ispovijedao.

Vezani članci

Znam sve i pratio sam sve. Vodite brigu o Međugorju; to je nada za cijelo čovječanstvo, nada za cijeli svijet.” Nikad neću zaboraviti što sam tada doživjela; tu ljubav koja je zračila iz njega, jer je bio čovjek koji je volio; koji je volio svakoga čovjeka onako kako to Bog traži od nas. Bio je čovjek koji je želio svima pomoći. Zbog svega toga papa Ivan Pavo II. je iskonski svetac.

papa

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er