MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Vidjelica Ivanka: Na početku ukazanja Gospa mi je pokazala kako izgleda “Vječni život”

Ivanka Ivanković-Elez prva je u Podbrdu 24. lipnja 1981. ugledala Ženu s djetetom u naručju. Od toga dana pa sve do 7. svibnja 1985., kada je primila desetu tajnu, Gospa joj se ukazivala svakodnevno. Otada joj se Kraljica Mira ukazuje jedanput godišnje, na obljetnicu ukazanja, 25. lipnja. U svakidašnjim ukazanjima Gospa joj je pričala svoj život, što je nastavila i za godišnjih ukazanja. Taj će životopis Ivanka objaviti kad od Gospe dobije dopuštenje.

Zašto se obljetnica slavi 25., a ne 24. lipnja, kad ste prvi put vidjeli Gospu?

Prvog dana ukazanja prestrašili smo se i pobjegli, tako da je naš prvi pravi susret s Gospom, kad smo razgovarali i molili skupa, bio 25. Sama Gospa je rekla da obljetnica bude 25. lipnja.

Svi vidioci svjedoče kako s nestrpljenjem očekuju vrijeme Gospina ukazanja, dvadeset minuta prije devetnaest sati. Vi ste svakidašnja ukazanja imali četiri godine, a nakon toga prestalo je ono očekivanje toga velikog događaja koji je odredio Vaš život. Želim pitati je li Vam bilo neobično – dolazi vrijeme ukazanja, a Gospa neće doći?

Teško je bilo prihvatiti da mi se Gospa ne će ukazivati svaki dan, kao što je činila do 7. svibnja 1985. Ne može se izreći osjećaj praznine koji me je dugo pratio: dolazi vrijeme ukazanja, a Gospa se neće ukazati. Uz molitvu se ipak shvati da je to Božja volja i da tako mora biti. Na ukazanju 7. svibnja Gospa mi je rekla: “Ne budi žalosna jer ću ti dolaziti na svaku godišnjicu, osim ove. Dijete moje, nemoj pomisliti da si nešto pogriješila te ti zbog toga ne ću više dolaziti. Ne, nisi! Planove koje je imao moj Sin i ja, ti si prihvatila svim srcem i izvršila.

Budi sretna jer ja sam tvoja Majka koja te ljubi svim srcem. Ivanka, hvala ti što si se odazvala pozivu moga Sina i bila ustrajna i vazda uz njega i ostala dokle je to on od tebe tražio.” U vrijeme kad se Gospa ukazuje sa svojom obitelji svakodnevno molim krunicu zahvaljujući za sve milosti i darove koje sam primila, koje je primila moja obitelj, naša župa i cijeli svijet, kazala je Ivanka.

Jesu li godišnja ukazanja različita od svakidašnjih?

Godišnja ukazanja ista su kao i svakidašnja koja sam imala do 7. svibnja 1985. Gospa dolazi na isti način, jednako lijepa i radosna, pozdravlja me s Hvaljen Isus te daje poruku. Prije nego vidim Gospu, tri puta se pokaže snažno svjetlo. Skupa molimo, podijeli svoj majčinski blagoslov. Na ukazanju na obljetnicu uvijek je obučena onako kako sam je opisala na posljednjem redovitom ukazanju: Rubovi njezine haljine, veo i kruna svjetlucaju na srebro i zlato.

Vama je Gospa pričala svoj život. Je li završila i kad će biti objavljen?

I na prošlogodišnjem ukazanju Kraljica Mira pričala mi je svoj život, što znači da još nije završen. Dokle će tako biti, ne znam.

Gospa je s nama jer nam želi kazati da je cilj našega života Nebo,
vječni život. Već na početku ukazanja vidjela sam taj vječni život
kad mi je Kraljica Mira dopustila vidjeti moju mamu koja je umrla
mjesec dana prije ukazanja.

IVANKA IVANKOVIĆ ELEZ

Možete li za naše čitatelje prepričati nešto od onoga što imate zapisano?

Ne. To ću moći učiniti tek kad mi Gospa dopusti.

Kako se pripremate za godišnje ukazanje?

Pripreme traju cijelu godinu, dakle već od 26. lipnja. Pripremam se molitvom i svagdanjim životom, a petnaest dana prije obljetnice pripremam se postom i dugotrajnom molitvom. Što se dan ukazanja više približava, to je i moja čežnja da vidim Gospu snažnija. Tada mi je trenutak kao godina, dani prolaze vrlo sporo, kazala je Ivanka.

Pričate li s Gospom išta o svom privatnom životu?

Nikada na ukazanjima Gospu nisam molila za nešto što se odnosi na moj vlastiti život, jer nam samim svojim ukazanjem toliko daruje pa bi bilo nedolično nešto tražiti za sebe.

Mirjana, Jakov i Vi imate po deset tajni. Odnose li se tajne koje ste primili samo na budućnost svijeta, odnosno ima li neka tajna koja bi se odnosila na Vaš život?

Ivanka : Treća tajna je znak koji će Gospa ostaviti na Brdu ukazanja. Bit će trajan, vidljiv i neuništiv

Sve tajne koje sam primila odnose se na budućnost svijeta. Treća tajna je znak koji će Gospa ostaviti na Brdu ukazanja. Bit će trajan, vidljiv i neuništiv.

Vi ste ga vidjeli?

Vidjela sam znak i znam kad će se dogoditi, no mi ne trebamo čekati taj dan, obraćati se treba svakodnevno, svaki dan nastojati živjeti Gospine poruke koje nam upućuje dvadeset i sedam godina. Dovoljno je otvoriti svoje srce Gospi, a sve ostalo će ona učiniti. Čovjek, udaljen od Boga, misli da je cilj života materijalno, što više imati i steći, a Gospa nas svaki dan poziva i želi voditi k svome sinu Isusu. Bez otvorena srca, molitve, pokore i posta to se ne može postići.

Trebamo shvatiti koliku milost imamo kad se ovdje svaki dan otvara nebo, dolazi Majka Božja i želi nas voditi putem svetosti, želi nas učiti svetosti. Gospa je s nama jer nam želi kazati da je cilj našega života Nebo, vječni život. Već na početku ukazanja vidjela sam taj vječni život kad mi je Kraljica Mira dopustila vidjeti moju mamu koja je umrla mjesec dana prije ukazanja, rekla je Ivanka.

Znadete li kad ćete i na koji način objaviti tajne?

Mirjana će to učiniti preko fra Petra Ljubičića, a opisala je i način na koji ćemo se pripremati za to. O tome ne znam ništa pa ništa ne mogu ni kazati. Kako Blažena Djevica Marija kaže, tako će se to i dogoditi.

ivanka

www.medjugorje-news.com

Izvor
medjugorje.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er