CRKVAVJERA I DUHOVNOST

(VIDEO) Nova pozitivna minuta Fra Josipa Vlašića

“To je savršena slika onih osoba koje neprestano žive u prošlosti, koje nisu slobodne da bi živjele sada, da bi živjele sutra. Njihov život pretvara se u stup soli”, istaknuo je u današnjoj “Pozitivnoj minuti” fra Josip Vlašić

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi. Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, svakoga dana video-porukom pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža.

U najnovijoj objavi donosi:

“Vjerujem da vam je poznata priča o Sodomi i Gomori – gradovima koji su zbog svog razvratnog života doživjeli Božju kaznu. Međutim, prije te kazne, Lotu, njegovoj ženi i njegovim kćerima rečeno je da bježe iz Sodome da izbjegnu kaznu. Oni su se zaputili na put da se spase – bilo im je rečeno da se ne okreću natrag, da brzo bježe.

Ali, Lotova žena se okrenula natrag. U tom trenutku kad se okrenula da pogleda mjesto koje nestaje, a u kojem je ona živjela, pretvorila se u stup soli. To je savršena slika onih osoba koje neprestano žive u prošlosti, koje nisu slobodne da bi živjele sada, da bi živjele sutra. Njihov život pretvara se u stup soli. Njihov život postaje beživotan. Zato ne okreći se i ne gledaj ono što je prošlo. Gledaj naprijed.”

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er