CRKVAOSTALOVIJESTIVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

(VIDEO) Mislav Bago s Nove TV opsovao majku časnoj sestri koja mu nije htjela dati izjavu

Nakon što se pojavila vijest kako se koronavirus pojavio u samostanu Milosrdnih sestara Svetog Križa u Đakovu, u kojem je oko 180 sestara i sve su u samoizolaciji, provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki dala je intervju za Radio Đakovo u kojem je sve objasnila.

Danas se pojavio video na kojem se vidi Mislav Bago s Nove TV kako nagovara časnu sestru da mu da izjavu, a ona mu, sudeći prema njegovim riječima, odgovara kako je već poglavarica dala intervju za Radio Đakovo i da treba smiriti javnost.

Nakon neuspjelog nagovora Mislav Bago uz ‘Hvaljen Isus’ poklapa slušalicu i psuje majku časnoj koju nije uspio nagovoriti na razgovor.

Podsjetimo, provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki za Radio Đakovo je rekla što se dogodilo.

“U nedjelju poslije podne tri sestre dobile su temperaturu, javili smo se odmah našoj doktorici koja je izvijestila epidemiologa, jučer smo išle na testiranje i od 12 sestara nas je 10 pozitivnih”, rekla je.

Iz preventivnih je razloga zatvoren i Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret.

„Da, svakako, to nam je bilo odmah prvo, također će biti zatvoren i Centar Amadea da drugi ne budu izloženi jer n i same ne znamo na koji način došlo do kontatka sa Covidom 19, ali, evo, imali smo možda neke susrete u kojim aje iz nekih razloga očito došlo do zaraze. Sestre su bile svjesne i od prvih dana bile smo jako u tim mjerama, baš da se pridržavamo sve i sada končano smo mislile bit će sve u redu i krenut ćemo u ljeto, međutim, iapk nije tako. Sestre su oprezu, više su predane molitvi, i od danas je samoizolacija za svaku sestru, nemamo više ništa apsolutno zajednički, prekidamo sve naše zajedničke točke. Jednostavno moramo biti oprezni dok ne vidimo daljanja postupanja što se tiče testiranja samostana”, pojasnila je provincijalna poglavarica sestra Valerija Široki.

Zatvorena je i samostanska ckrva u kojoj se mise ni ranije nisu održavale zbog Covida 19, dodaje sestra Valerija.

„Mi mise za vjernike nismo imali ni ranije, naša je samostanska crkva bila zatvorena što se tiče misa. Imali smo na otvorenom misu, jednu smo imali misu zadušnicu kad smo prošli tjedan prvi put otvorili samostansku crkvu, a proslava doživotnih zavjeta je bio drugi tretnutak kada je bila otvorena crkva, ali samo za sestre i za uzvanike tako da je bio mali broj, ali, evo, dovoljno da ne znamo odakle i kako, ali smo zaražene”, kaže provincijalna poglavarica Milosrdnih sestara svetog Križa.

NAROD.HR

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er