VIDEO

VIDEO Je li Gospin kip u Ohiju stvarno zatvorio oči? Iznenađujući odgovor Katoličke crkve

Razumijevanje zašto Crkva ima ovakav pristup pomaže nam shvatiti kako čuda i nadnaravni fenomeni trebaju služiti kao duhovna hrana, a ne kao smetnja.

Je li ovaj navodni događaj bio čudo ili samo trik kamere?

U epizodi “The Catholic Talk Showa”, Ryan Scheel i Ryan DellaCrosse razgovaraju o nedavnim izvješćima o kipu Djevice Marije koji navodno zatvara oči u bazilici svetog Ivana Krstitelja u Cantonu, Ohio. Dok mnogi ovo vide kao čudesan znak, pristup Crkve je oprezniji – i to s dobrim razlogom! Crkva uči da se od katolika ne traži da vjeruju u te privatne objave, čak ni one tako poznate kao što su Fatima ili Lourdes.

Scheel objašnjava: “Ne možemo samo skočiti i reći: ‘Vau, ovo je čudesna pojava’, jer to nosi nekoliko opasnosti.” Iako ovi događaji mogu potaknuti vjeru, oni također mogu dovesti u zabludu ako se pokažu da su prijevare ili nesporazumi. Crkva preferira “imati duh razlučivanja”, pažljivo istražujući prije donošenja bilo kakvih odluka. Razumijevanje zašto Crkva ima ovakav pristup pomaže nam shvatiti kako čuda i nadnaravni fenomeni trebaju služiti kao duhovna hrana, a ne kao smetnja. Zbog toga je Vatikan ove godine objavio nove smjernice o tome kako postupati s potencijalnim nadnaravnim događajima, s naglaskom na plodove Duha Svetoga, a ne na službenu potvrdu Crkve.

“Ako je itko imao duhovne ili fizičke koristi, onda su ti fenomeni bili plodonosni”, kaže Scheel. Ovi pažljivi koraci pomažu katolicima da razluče između onoga što jača njihovu vjeru i onoga što bi ih moglo odvesti na krivi put. “Ljudi imaju okolnosti u svom životu – neke su čudesne, neke ne – koje ih približavaju Bogu na tom putu do neba”, kaže Dellacrosse.

Dok izvješće o čudu kipa nije potvrđeno, Crkva ostaje oprezno otvorena, podsjećajući nas da bez ovih znakova i čuda “naša vjera nije u opasnosti!”

Izvor: churchpop.com

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er