VJERA I DUHOVNOST

(VIDEO) BOGU HVALA Čudo krvi sv. Januarija se dogodilo!

BOGU HVALA Čudo krvi sv. Januarija se dogodilo Događa se samo na tri datuma u godini, a kad izostane znak je katastrofe

Sveti Januarije bio je biskup Beneventa koji je za vrijeme progona kršćana od naredbe cara Dioklecijana umro mučeničkom smrću. Nakon što mu je odsječena glava, žena po imenu Eusebija pokupila je krv sveca koja se danas čuva u ampulicama u Napulju te, za vrijeme ceremonije krv provrije i prelazi u tekuće stanje.

Ovo čudo krvi prelaska u tekuće stanje dogodilo se prvi put 389 i, od tada se događa samo tri puta godišnje. Prve nedjelje u svibnju, što je datum prvog prijenosa relikvija sveca oko stotinu godina nakon njegove mučeničke smrti; zatim 19. rujna, na dan svečeve mučeničke smrti i konačno 16. prosinca.

Naime, 16. prosinca se rijetko događa što je zabrinulo mnoge vjernike jer u ovih šest stoljeća koliko se čudo događa na očigled milijuna vjernika, svaki put kad krv ovog sveca nije prešla u tekuće stanje događale su se katastrofe za Napulj, Italiju i svijet.

Ovog 16. prosinca to se ipak dogodilo, no tek kasno navečer, nakon usrdne molitve svećenika i vjernika. Naime, prvo su svi izvijestili da se čudo nije dogodilo da bi se navečer ipak ukapljičila svećeva krv. Naime, ona je inače u zgrušanom stanju sve do ovih datuma kada misteriozno prelazi u tekuće i krv se prelijeva po cijeloj ampuli. Jednom takvom čudu svjedočio je i papa Franjo.

euharistijsko čudo

Kad čudo izostane dogodi se katastrofa

Čudo je tako izostalo 1939. i 1940, odnosno u godinama koje su prethodile Drugom svjetskom ratu. Krv nije prešla u tekuće stanje ni 1943. kad je počela okupacija Italije od strane nacista. Nadalje, čudo se nije dogodilo ni 1973. kad u Napulju izbija epidemija kolere te 1980., kad Italiju pogađa potres Irpinia. Zanimljivo je, čudo izostaje i posljednjih nekoliko godina na određene datume.

Godine 1631. godine, kad je eruptirao Vesuvio, Napoli je čudesno spašen zagovorom svog zaštitnika čija je krv te godine prešla iz tvrdo zgrušanog stanja u tekuće stanje. Čudo prijelaza iz zgrušanog stanja u tekuće i danas inspirira mnoge znanstvenike koji kao i kod drugih neobjašnjivih čudesa, poput Torinskog platna, ili neraspadnutih tijela svetaca ostaju nijemi, jer nikome nije jasno kako zgrušana krv za vrijeme ceremonije u točno određeni trenutka jednostavno provrije.

Nadbiskup Naulja vidno zabrinut zbog krvi koja i prošlih godina nije prelazila u tekuće stanje 2017. nazočnima je rekao: ‘To je bio znak nevolja, epidemija i ratova ali mi smo još uvijek muškarci i žene vjere, moramo nastaviti s molitvom. Prisutnost ovog relikta među nama znak je da je s nama zaštitnik’, rekao je nadbiskup .

Kako ovo čudo izgleda, pogledajte:

https://www.youtube.com/watch?v=m1xp6PbuX0g

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er