VJERA I DUHOVNOST

Prvi pakistanac u povijesti: Vatikan mladog Pakistanca proglasio slugom Božjim, žrtvovao se za živote kršćana

Prvi pakistanac u povijesti: Vatikan mladog Pakistanca proglasio slugom Božjim, žrtvovao se za živote kršćana Mladić je 2015. spriječio bombaša samoubojicu da uđe u crkvu u Lahoreu, a bombaš je potom detonirao bombu vani, ubivši i mladića

 Mladića Akasha Bashira Vatikan je proglasio “slugom Božjim”. To je na misi objavio nadbiskup Lahorea Sebastian Shaw. Generalni vikar nadbiskupije Lahore, Francis Gulzar rekao je: „Ovo je veliki dan za Katoličku crkvu u Pakistanu.

Bashir je prinio svoj život kao žrtvu kako bi spasio živote kršćanske zajednice u katoličkoj crkvi svetog Ivana u Youhanabadu, Lahore. On je prvi pakistanski kršćanin koji je uzdignut na čin jednog od Božjih svetaca.”

Godine 2015. Akash Bashir, volonter u svojim 20-ima, spriječio je bombaša samoubojicu da uđe u crkvu. Napadač, koji je pripadao rascjepkanoj skupini talibana, potom je detonirao bombu, ubivši sebe i Bashira ispred crkve.

Bashir je bio jedan od najmanje 15 ljudi koji su poginuli u napadu, u kojem je također ozlijeđeno više od 70 ljudi. Istodobno je napadnuta obližnja protestantska crkva.

Akash Bashir se dobrovoljno prijavio u službu crkvene sigurnosti i izvršavo sigurnosne provjere na vratima. Shvativši da terorist ispod jakne nosi pojas s eksplozivom, uhvatio se za ubojicu i uspješno ga spriječio da uđe u crkvu.

Navodno je teroristu vikao: “Možeš raditi što god hoćeš – umrijet ću za to, ali te neću pustiti unutra”, prenose različiti izvori. Stotine katolika bilo je tada u crkvi na nedjeljnoj misi. Praktično u isto vrijeme, smrtonosni samoubilački napad također je izveden u obližnjoj protestantskoj crkvi.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er