SVECIVJERA I DUHOVNOST

Uzašašće Gospodinovo – Spasovo

Uzašašće Gospodinovo ili Spasovo je svetkovina koji se slavi 40 dana poslije Uskrsa. Dokaz je spasa svakom čovjeku koji se Spasitelju odazove, zato se zove Spasovo. Isus je 40 dana poslije uskrsnuća ostao ne zemlji i ukazivao se apostolima i drugima od Boga predodređenim svjedocima te im govorio o Kraljevstvu Božjem.

Uzašašće Gospodinovo ili Spasovo je svetkovina koji se slavi 40 dana poslije Uskrsa. Dokaz je spasa svakom čovjeku koji se Spasitelju odazove, zato se zove Spasovo. Isus je 40 dana poslije uskrsnuća ostao ne zemlji i ukazivao se apostolima i drugima od Boga predodređenim svjedocima te im govorio o Kraljevstvu Božjem. Potom je njima naočigled uzdignut na nebo prethodno im obećavši da ih neće ostaviti kao siročad, nego da će im poslati Duha Branitelja koji će sići na njih i učiniti ih Njegovim svjedocima sve do kraja zemlje. Dok su apostoli gledali u nebo, ukazala su im se dva anđela u bijelim haljinama i rekli: “Galilejci, zašto stojite i gledate u nebo? Ovaj isti Isus, koji je uznesen na nebo između vas, opet će se vratiti isto onako kako ste ga vidjeli da odlazi na nebo.”

Uzašao je na nebo. Vratio se k Ocu, ali nije nas ostavio: s nama je, među nama je – poruka je Uzašašća. Pomirio je nebo i zemlju. Rekao je : “Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta!” Koliko li utjehe u ovim Isusovim riječima. Uzašavši na nebo neprestano nas zagovara kod Oca i po Duhu svome nas vodi i privlači k sebi, poštujući našu slobodu. On želi da budemo  zauvijek s Njim, a mi kao udovi njegova tijela živimo u nadi da ćemo to i postići.

Blagdan Uzašašća jedna je od temeljnih istina kršćanstva jedan od stupova – nosača našega života. Dokaz je spasa za čitavo čovječanstvo. Grijesi i nevolje samo su napasti koje nas žele zaustaviti na tom putu, ali na nama je da ne posustanemo, nego da sigurno idemo ususret Spasitelju, novom svijetu, novom nebu i novoj zemlji.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er