SVIJET

Uoči ‘Noći vještica’ oskvrnavljena crkva: Ukradene posvećene hostije

Crkva u sjevernoj Kostariki oskrnavljena je 19. listopada kada su nepoznati vandali razbili svetohranište i ukrali posvećene hostije i razne liturgijske predmete, izvijestila je biskupija Ciudad Quesada.

“U ranim jutarnjim satima, skrbnici župe sv. Ruže Limske, primijetili su da je ukradeno sveto posuđe i monstranca”, navodi se u priopćenju biskupije objavljenom 19. listopada.

“Tabernakul je bio nasilno otvoren i uzete su posvećene hostije”, stoji u priopćenju.

Župni svećenik, otac Geison Gerardo Ortiz Marín, izvršio je čin zadovoljštine, koji se sastoji od molitve zadovoljštine, 22. listopada u župi.

“Uzdajući se u svemogućeg Boga i u zagovor Blažene Djevice, ostajemo ujedinjeni u molitvi”, zaključuje se u priopćenju.

“Vjerujem da nakon ovakvih događaja nijedna zajednica više nije ista. To nas stavlja na oprez i traži od svih nas veće zalaganje za evangelizaciju jer smo svi dostojni milosrđa“, dodao je.

Ortiz je poznat lokalno i međunarodno po tome što radi tri ili četiri dana tjedno kao pekar u svojoj župnoj zajednici kako bi prikupio sredstva za dobrotvorne svrhe.

Svećenik je rekao da će se “zajednica oporaviti jer se predmeti mogu obnoviti”.

Međutim, rekao je da je ono što nas je “sve najviše pogodilo to što nismo znali što se dogodilo sa svetim hostijama”.

„Iako je ovo razočaranje, uzdamo se u Božju dobrotu i molimo za obraćenje onih koji su imali smjelosti ući u svetište i uzrokovati pljačku. Molim Boga i molim vjernike da ne prestajemo moliti za sve koji su umiješani u ovaj zločin”, nastavio je.

Ipak, ovo se dogodilo uoči poznate Noći vještica, kad po izvještajima, bivših i obraćenih sotonista, razne sotonističke skupine vrše svoje rituale, a za koje često koriste upravo posvećene hostije ukradene iz crkava diljem svijeta.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er