CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Na ovaj način pojačaj prisutnost Duha Svetoga u svom životu

Jednom prilikom apostoli su zamolili Gospodina: “Umnoži nam vjeru!”, a on im je odgovorio prispodobom o zrnu gorušičinu (Lk 17, 6). Tako i mi molimo za više i više Duha Svetoga kako bismo bili sposobni učiniti velike stvari. No sjetimo se da je Duh Sveti jedna od triju božanskih osoba. Kad se Duh Sveti daje, on to radi osobno, bez mjere i u potpunosti”, piše otac Marc Fassier za Aleteiju.

Pitanje je stoga, kakav je teren na kojem on želi djelovati, tj. kakvi su naši životi.

Ovo su četiri načina kako da se bolje pripremimo za djelovanje Duha Svetoga.

1. Pobrinimo se da nam duša želi primiti Duha Svetoga

Prvo se moramo pobrinuti za mjesto na kojem će Duh Sveti, taj nebeski dragi gost, prebivati. Jesmo li spremni primiti ga? Je li nam duša ispunjena dobrodošlicom? Ako ju učinimo spremnom za primitak Duha Svetoga, njegov će nas dolazak potpuno promijeniti i posvetiti.

2. Priznajmo nered koji je grijeh izazvao u našim životima i tražimo Božji oprost

Održavanje prostora urednim, miomirisnim i udobnim zahtjeva našu suradnju. To znači priznati nered grijeha i tražiti Božji oprost.

3. Činimo dobra djela i djela milosrđa

To našu dušu čini još ugodnijom.

4. Ne zaboravimo moliti svaki dan.

Svakodnevna molitva pomaže nam pripremiti se za njegov dolazak. Ono što trebamo jest više čeznuti za njim, raditi na tome da ga lakše prepoznamo i čujemo kada kuca na vrata naše duše.

duha

Za kraj je otac Marc Fassier citirao ruskog mističara svetog Serafina:“Pravi cilj našeg kršćanskog života je osvajanje Duha Svetoga. Molitva, post, davanje milostinje, djela milosrđa i druga dobra djela u Kristovo ime načini su kako primiti Duha Svetoga.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er