CRKVAVIJESTI

TEŠKI DANI ZA KRŠĆANE U napadu na bogosloviju ozlijeđeno šest, oteta tri bogoslova

Tri su bogoslova oteta, a šest ozlijeđeno nakon što su nepoznati počinitelji izvršili napad na bogosloviju u središnjem dijelu Nigerije. Bogoslovija Krista Kralja dom je više od 130 kandidata za svećenstvo, a nalazi se u mjestu Fayit, Fadam Kagoma, 15-ak kilometara od grada Kafanchana. Oteti bogoslovi u trenutku napada nalazili su se u kapeli, a sva trojica polaznici su četvrte godine, piše Catholic News Agency.

Predstavnici biskupije Kafanchan pozvali su vjernike da se mole za “brzo i sigurno” puštanje otetih na slobodu te da “ne uzimaju zakon u svoje ruke”.

“Iskoristit ćemo sva legitimna sredstva kako bismo osigurali njihovo trenutno i sigurno puštanje. Neka Gospa od Krunice i sv. Wilfred zagovaraju za našu otetu braću i sve druge koji su oteti”, poručio je o. Emmanuel Okolo, biskupijski kancelar.

O. Okolo dodao je kako su šestorica ozlijeđenih bogoslova u dobrom stanju te da su pušteni iz bolnice.

Izvršni predsjednik humanitarne organizacije “Pomoć Crkvi u nevolji”, Thomas Heine-Geldern, poručio je kako je “nova otmica nevinih bogoslova odvratan čin”.

“Apeliramo na savjest otmičara i potičemo ih da puste ove mlade ljude. Pozivamo sve da nam se pridruže u molitvi da tri bogoslova budu što prije puštena neozlijeđena. Istovremeno, pozivamo međunarodnu zajednicu da ne okreće pogled od zločina i svakodnevne patnje kršćana zbog napada Boko Harama i stočara iz plemena Fulani te nasilja kriminalaca u cijeloj zemlji”.

Heine-Geldern zatražio je od nigerijskih vlasti da osiguraju sigurnost svojih građana, poručivši kako u suprotnom zemlja “riskira pretvoriti se u propalu državu”.

Kršćani su redovita meta terorističkih skupina u Nigeriji, a nerijetki su i sukobi između kršćanskih farmera i fulanskih stočara koji su većinom muslimani. Također, nedavno istraživanje pokazalo je kako je od 1. siječnja do 18. srpnja u toj zemlji ubijeno 3462 kršćana ili 17 dnevno.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er