SVIJETVIJESTI

Radnici su otkrili ljudski kostur tijekom građevinskih iskopa u blizini Vatikana

Radnici u Rimu otkrili su stoljećima star kostur tijekom građevinskih iskopa u blizini Vatikana za jedan od građevinskih projekata za jubilej Katoličke crkve 2025. godine.

Kostur je iskopan tijekom iskapanja kako bi se izgradila podzemnu autocestu u blizini Castel Sant’Angelo, koja će stvoriti cestu samo za pješake koja će voditi do Bazilike svetog Petra. Početna istraga je pokazala da kosti vjerojatno datiraju negdje između 1600. i 1800. godine, prema izvješćima talijanskih medija. Dodatne analize planiraju talijanske arheološke vlasti. Izgradnja na gradilištu nastavljena je prema planu nakon što je kostur uklonjen, prema rimskom odjelu za javne radove.

Radnici se suočavaju s kratkim rokom na jednom od najambicioznijih građevinskih projekata koji su u tijeku u Rimu u sklopu priprema za Jubilarnu godinu.

Projekt vrijedan više od 86 milijuna dolara na Piazzi Pia povezat će Castel Sant’Angelo — povijesnu građevinu koju je izvorno sagradio rimski car Hadrijan, ali je kasnije korištena kao papinska utvrda — s Trgom svetog Petra, premještajući bivšu prometnu autocestu u potpunosti ispod zemlje, javlja CNA.

Gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri rekao je za EWTN da misli da će transformacija Piazze Pia pretvoriti u “jedan od najljepših trgova na svijetu”. Papa Franjo je proglasio da će “Jubilej nade” započeti na Badnjak 2024. godine.

Vatikan i grad Rim očekuju da će oko 35 milijuna ljudi pohrliti u Vječni grad za prvi obični jubilej nakon Velikog jubileja 2000. godine. S više od 350 planiranih radova oko drevnog grada u pripremi za jubilej 2025., moglo bi doći do drugih neočekivanih arheoloških otkrića. Tri ljudska kostura pronađena su tijekom građevinskih radova 2019. na stanici podzemne željeznice u Rimu, a kasnije je utvrđeno da datiraju iz prvog stoljeća prije Krista.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er