ZANIMLJIVOSTI

U braku preko 70 godina, Margaret i Derek željeli su umrijeti zajedno u bolnici

Vjerni svojim zavjetima više od 70 godina, ljubavna priča ovog para postala je viralna. “Dok nas smrt ne rastavi.” Ovo je obećanje koje su Margaret i Derek Firth dali jedno drugom pred oltarom 1950. godine i održali ga do kraja života. Način na koji su bili vjerni do kraja, koji je došao u bolnici u Velikoj Britaniji, postao je viralan.

Bili su dragi od svoje 14. godine, a većinu života proveli su u Partingtonu u Engleskoj. Ali sada, u dobi od 91 godine, Margaret se razboljela i primljena je u bolnicu Wythenshawe (u obližnjem Manchesteru), odakle je premještena u Opću bolnicu Trafford. Nedugo zatim, Derek je također primljen u Wythenshawe. Ni jedno nije ušlo u bolnicu s COVID-19, ali su se na kraju oboljeli dok su bili na liječenju, prenosi Manchester Evening News.

Kada je Margaret oboljela od COVID-19, liječnici su predvidjeli da joj ostaje samo nekoliko dana života. Nazvali su jedno od petero djece para, Barbaru Smith, i javili joj vijest, sugerirajući da je sada vrijeme ako se netko želi oprostiti. Nakon što je čuo ovu vijest, Derek je želio biti premješten da bude uz svoju suprugu kako bi mogli biti zajedno u svojim posljednjim trenucima, kao što su bili više od 70 godina prenosi Aleteia.

“Naravno, moj otac je iskoristio priliku da je ode vidjeti u bolnicu”, rekla je Barbara za Manchester Evening News. “Nema šanse da je ne ode vidjeti.” Obitelj i liječnički tim su to učinili, znajući da će biti zajedno utješiti i Dereka i Margaret u tom kritičnom trenutku.

Kćer je za lokalne vijesti rekla da je njezina majka, nakon što je vidjela Dereka, rekla: “Gdje si bio?” Fotografija njih dvoje u bolničkim krevetima, jedan pored drugog i kako se drže za ruke, postala je viralna na vijestima i društvenim mrežama.

Vezani članci

Susret je Margaret dao “poticaj”, prema kćeri. Derek je zapravo prvi umro, 31. siječnja; supruga mu se pridružila tri dana kasnije. “Bio je to prilično tužan trenutak, ali bilo je stvarno lijepo što su oboje bili tamo zajedno.” Barbara vjeruje da je njezin otac vjerojatno u tom trenutku dobio COVID od svoje supruge, rekla je za Manchester Evening News, ali “vjerojatno ne bi ni želio drugačije”.

Barbarina fotografija tog posljednjeg susreta živa je slika ljubavi koja se posve daje bez obzira na godine ili tjelesno stanje. Govori o blagu čovječanstva koje traje čak i tijekom pandemije. Tijekom ovog teškog vremena vidjeli smo kako se pojavljuju najgori, ali i najbolji, kao što je primjer Dereka i Margaret.

Barbara je izrazila zahvalnost “nevjerojatnom” bolničkom osoblju koje je brinulo o njezinim roditeljima u posljednjim danima njihova života i omogućilo posjete obitelji u posljednjim danima starijeg para.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er