VJERA I DUHOVNOST

Tijekom ukazanja pitao je Gospu koja joj je najdraža molitva, evo što je rekla…

Tijekom ukazanja pitao je Gospu koja joj je najdraža molitva, evo što je rekla… Naime, riječ je o predivnom svjedočanstvu rođenog Židova, Roya Schoemana, profesora na Harvardu koji je čudesnom intervencijom Blažene Djevice Marije prihvatio Isusa Krista i postao katolikom.

Ukratko, riječ je o čovjeku koji je odgajan u židovstvu, a odlaskom na prestižne fakultete odriče se i židovstva te sve, kao i ostali znanstveni svijet koji ga tada okružuje, pokušava spoznati razumom. Postaje ateist te unatoč tome što je dosegao, kako kaže, sve što je mogao u ovom svijetu u materijalnom smislu pada u dubok očaj jer doživljava apsolutni besmisao života.

Jednoga dana hodajući prirodom Bog mu se objavljuje, vidi svoj život, vidi krive odabire i osjeća jasnu prisutnost Boga. Spoznaje ga u potpunosti međutim, ne zna tko je on – imenom.

Viče mu: Daj mi ime, ako si Buda ja ću postati budist, ako si Šiva, bit ću hinduist, ako si Apolon postat ću tvoj sljedbenik samo nemoj reći da si Krist. Riječ je o Židovu koji nije mogao prihvatiti Krista.

Bog je šutio. Idućih godinu dana Ray je tražio ime Boga čiju je prisutnost otkrio, svaki dan je molio da mu se otkrije, a putem je zalazio i u misticizam i new age, ali ništa se nije događalo.

Točno godinu dana od Božjeg otkrivenja, osjeća da ga netko budi iz sna i zove u dnevnu sobu. On odlazi i tamo susreće, kako je rekao, “najljepšu ženu koju je ikada vidio”. Svjedoči da je odmah znao da je to Blažena Djevica Marija bez da mu je rekla.

Rekla mu je odgovoriti na sva pitanja koja ga muče.

Između ostalog Ray je Gospu pitao koja joj je najdraža molitva.

‘Prvo je stidljivo odgovorila da su joj sve molitve upućene njoj drage.’ No, nije odustao i rekao joj je da sigurno neku posebno voli. Gospa mu je tad izrecitirala molitvu koju posebno voli. Bila je to molitva koju je dala svetoj Katarini Laboure zapisanoj na čudotvornoj medaljiciO Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er