VJERA I DUHOVNOST

Tijekom ukazanja koje je odobreno od biskupa, vidioc primio upozorenje o Trećem svjetskom ratu

Tijekom ukazanja koje je odobreno od biskupa, vidioc primio upozorenje o Trećem svjetskom ratu! Podsaharska Afrika najkonfliktnije je područje svijeta, gdje kršćanstvo najbrže raste i ujedno je i najviše progonjeno. I gdje laici i svećenici i biskupi više vjeruju u nadnaravne aspekte vjere nego na zapadu.

Godine 2017. kardinal nadbiskup Kinshase odobrio je ukazanje koje je započelo 1988. i još uvijek je aktivno, što je prava rijetkost.

Ovdje ćemo govoriti o ukazanjima Djevice Marije u Kongu, njezinim porukama, velikim čudima koja su se dogodila, a koja se danas ne događaju na Zapadu, te njezinom upozorenju na svjetski rat i zahtjevima da se on ne dogodi.

I kao što se Gospa ukazala u Kibehu 1982. da upozori na rat, od 1988. ukazala se i u Kongu, također da upozori ne samo na lokalne požare, nego i na svjetske.

Vezani članci

Gospa se, kako svjedoči ukazala 3. svibnja 1988. Raphaelu Mingi Kweteu, rođenom 1967. od oca protestanta i majke katolkinje.

Predstavila se pod naslovom “Majka razoružanja”, u nastupima koje je službeno priznao nadbiskup Kinshase, kardinal Laurent Monsengwo Pasinya.

Djevica je objasnila Raphaelu da Đavo drži ljudska srca vezanima do te mjere da razmišljaju samo o zlu.

Razoružanje iz naslova kako se predstavila, odnosi se prije svega na nutrinu čovjeka koji treba pročisti srce i um.

“Zato što su mnogi uronjeni u čarobnjaštvo, magiju, drogu, nasilje i želju za vođenjem rata.”

Ali također se odnosi na razoružavanje strategije koju đavao primjenjuje.

“U ovom trenutku đavao nastoji izazvati treći svjetski rat, koji će biti nuklearni” upozorila je Gospa.

Dana 27. prosinca 1995. Gospa je najavila Rafaelu skoro izbijanje rata na istoku zemlje, koji je započeo sljedeće godine. Dodala je da to može eskalirati, jer zemlja je posvećena sotoni 5. svibnja 1975. u ponoć.

Tako bi treće tisućljeće bilo obilježeno problemima, u Africi, a odatle i u svijetu.

Kardinal Monsengwo razmatrao je konstantne pojave “čuda sunca” uočene u Kinshasi i u unutrašnjosti zemlje.

Vidio je da je zemlja napadnuta i razorena, a njezino stanovništvo masakrirano i nastavlja trpjeti zločine.

I da su te stvari bile prorečene u ukazanjima.

Rafael priča da se 3. svibnja 1988. zaključao u svoju sobu, sa svojom krunicom, i kleknuo.

Pao je u trans između 4 sata popodne i 3 sata ujutro. Osjećao se kao da je u podzemnom svemiru.

Bilo je tako mračno da se nije mogao vidjeti ništa. Tada se pojavilo svjetlo potpune bjeline, besprijekorne.

Bila je to Djevica. Njene noge nisu dodirivale tlo. ‘Ne boj se.’, prvo je što mu je rekla.

I pokazala mu je neku vrstu prizora na kojem je pisalo: ‘Sveta Djevica Marija, Majka razoružanja.’

Dala mu je referencu iz Biblije i najavila da “dolaze dani velikih nevolja”. Obavijestit ćete vlasti kada vam dam dopuštenje”.

Rekao je da i da mu Djevica Marija rekla da je od svoga Sina dobila milost da djeluje.

“Ako je kongoanski narod općenito, a posebno svećenstvo Katoličke Crkve prihvati kao Majku razoružanja i ako se održe mise zadovoljštine koje slavi kardinal i posveta Konga njezinu Sinu koje ona traži, izbjeći će se ili skratiti stvari koje ih čekaju.

Naime, izbjeći će se građanski rat dug više od dvadeset godina, komadanje zemlje, problemi Afrike, a posebno treći nuklearni svjetski rat.

I tako će Kongo, oslobođen iz kandži đavla, doživjeti veliko blagostanje, jer njime upravljaju i nastanjuju ga bogobojazni muškarci i žene.

I nova evangelizacija proširit će se iz Konga u Afriku, a zatim na cijeli svijet.

Ali sve dok se želje Djevice ne ispune, Demokratska Republika Kongo bit će stalno u ratu.

Mjesec dana kasnije, 3. lipnja, kako kaže vidioc, ukazao mu se Isus obučen u crveno i rekao: “Moj križ je tvoje oslobođenje! I ti ćeš pretrpjeti mučeništvo u duši. Kroz svoju patnju vidjet ćeš mnoge stvari.”

Rafael je tada primio stigme od Krista.

A 15. srpnja Krist mu se ponovno ukazao krvareći, izdahnuo je i Rafael je imao je dojam da mu je na glavu pričvršćen križ.

Dana 27. srpnja u 4 i 41 ujutro Dijete Isus pozvalo ga je svjetiljkom, a nedugo nakon toga stigla je naša Nebeska Majka, govoreći Rafaelu:

“Došla sam razoružati Sotonu i njegove sluge jer spremaju pravu katastrofu i svjetski rat. Neka vođe Crkve razmisle o onome što sam upravo rekla. Neka vaše meditacije budu skromne kako biste shvatili što Ja uistinu želim otkrivajući vam se kao Majka razoružanja.”

“Ovu sam poruku dao svećenstvu kako bi je proširili prije službenog završetka marijanske godine” rekao je Rafael.

Rafael je shvatio da se Djevica pojavila jer dolaze nevolje za cijeli svijet.

Sljedeće godine, 14. travnja, pet se duginih dugi pojavilo istovremeno na nebu iznad mjesta, a 1996. više od trideset tisuća svjedoka vidjet će kako sunce pleše kao u Fatimi.

Stablo badamije, autohtono drvo, osušilo se u tri dana između 14. i 17. travnja 1989. godine, tijekom kišne sezone.

Suhoća ovog drveta simbolizira krizu, beskorisnost čovjeka bez vjere i bez nade u Boga.

I prije svega to je vidljivi znak prisutnosti Djevice na tom mjestu. Otuda je mjesto ukazanja dobilo naziv “osušeno drvo”, Nzete Ekauka. No, Bogorodica je obećala da će uz “suho stablo” izrasti još jedno stablo koje će označavati da će onaj koji vjeruje, živjeti vječno.

Ovo novo drvo već je izraslo na misteriozan način. A tamo gdje je prije stajalo “suho drvo”, sada se pojavio bunar. I ta se voda pretvarala u vino u nekoliko navrata, pokazuju analize provedene na Sveučilištu Kinshasa. Događala su se i brojna čuda iscjeljena i ozdravljenja.

Također 1989. započela su druga ukazanja Djevice Marije u Mwilambongu, u Bandundu, među skupinom djevojčica u internatu, u zadnjem razredu osnovne škole.

Elodie Kiese bila je glavna vidjelica, vidjela je ne samo Mariju, nego i svetu Ritu i druge svece.

I organizirane su procesije uz potporu lokalnog klera, što je na Zapadu, gdje većina klera više ne vjeruje u ukazanja, nešto iskreno nezamislivo.

Također u studenom 1989. Gospa je objavila da će sveopća kriza započeti 16. veljače 1990. Poklapa se s porukama koje je primao svećenik don Stefano Gobbi.

A 22. kolovoza 1996. kardinal Etsou osnovao je Teološku komisiju od 13 članova za proučavanje ukazanja Rapahelu, što je kulminiralo odobrenjem kardinala Laurenta Monsengwoa Pasinye 2007. godine.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er