VJERA I DUHOVNOST

Talijan koji je 40 godina imao krvave stigme prorekao je ovo o papi Franji:” On će biti Papa koji će…”

Talijan Antonio Ruffini rođen je u Rimu 1907. 8. prosinca, na blagdan Bezgrešnog začeća. Ime je dobio u čast svetog Antuna. Najstariji je od tri dječaka, a živio je u pobožnoj obitelji s vrlo brižnim odnosom prema siromašnima. Majka mu je umrla kada je Antonio bio vrlo mlad.

Antonio je imao samo osnovnu školu, ali je od malih nogu molio srcem, a ne iz knjiga.

Prvu viziju Isusa i Marije imao je kada je imao 17 godina. Uštedio je svoj novac i otišao u Afriku kao misionar laik. Ostao je godinu dana obilazeći sva sela, ulazeći u kolibe da se brine o bolesnicima i krsti novorođenčad. Vratio se u Afriku još nekoliko puta i činilo se da ima dar jezika, a to je sposobnost govora i razumijevanja stranih jezika, a da ih nikada nije proučavao. Čak je poznavao i dijalekte raznih plemena.

Bio je i iscjelitelj u Africi. Postavljao bi ljudima pitanja o njihovim bolestima, a onda bi ih Bog liječio biljnim lijekovima koje bi Antonio pronalazio, kuhao i dijelio. Nije znao što radi – sve je to bilo instinktivno. Ubrzo se pročulo i do ostalih sela.

Manifestacija krvavih stigmi u Antoniju Ruffiniju dogodila se 12. kolovoza 1951.dok se vraćao s posla kao predstavnik tvrtke koja je izrađivala papir za zamatanje, duž Via Appia, od Rima do Terracine, na starom autu. Bilo je jako vruće i Ruffinija je obuzela nepodnošljiva žeđ. Nakon što je zaustavio automobil, krenuo je u potragu za fontanom koju je ubrzo pronašao.

Odjednom je u fontani ugledao ženu, bosu, prekrivenu crnim ogrtačem, za koju je vjerovao da je lokalni seljak koji je također došao piti. Kad je stigao, rekla mu je: „Pijte ako ste žedni! “I dodala: “Koliko te boli? “Ruffini, koji je otišao popiti gutljaj vode, vidio je da je voda promijenjena u krv. Vidjevši to, Ruffini se, ne shvaćajući što se događa, okrenuo prema dami. Nasmiješila mu se i odmah mu počela pričati o Bogu i Njegovoj ljubavi prema ljudima.

Kada je vizija nestala, Ruffini je, dirnut i oduševljen, otišao do auta, ali kada ga je pokušao upaliti, primijetio je da mu je na leđima i dlanovima otvoreno nešto što je izgledalo kao veliki mjehurići crvenkaste krvi, kao da je krvario. Nekoliko dana kasnije, iznenada ga je u noći probudila jaka buka vjetra i kiše te je ustao da zatvori prozor.

Ali on je na svoje zaprepaštenje vidio da je nebo puno zvijezda i da je noć tiha. Na nogama je osjetio malo vlage, nešto neobično, i s iznenađenjem primijetio da su mu se na leđima i tabanima pojavile rane poput onih na rukama. Od tada je Antonio Ruffini u potpunosti posvećen dobrotvornim akcijama za bolesne i duhovnoj pomoći čovječanstva.

Antonio Ruffini imao je stigme na rukama više od 40 godina. Prošle su mu kroz dlanove i pregledali su ih liječnici, koji nisu mogli ponuditi nikakvo racionalno objašnjenje.

Unatoč tome što su mu rane prošle kroz ruke, nikada se nisu inficirale. Časni papa Pio XII. odobrio je blagoslov kapele na mjestu gdje je Ruffini primio stigme na Via Appia, a otac Tomaselli, čudotvorac, napisao je knjižicu o njemu. Također se navodi da je Ruffini imao dar bilokacije.

Nakon što je dobio stigme, Antonio je postao član Trećeg reda svetog Franje i položio zavjet poslušnosti. Bio je vrlo skroman čovjek. Kad god bi netko tražio da vidi stigme, izmolio bi kratku molitvu, poljubio Raspelo, skinuo rukavice i rekao: “Evo ih. Isus mi je dao ove rane i, ako želite, možete ih odnijeti.”

Ruffini o Papi

Otac Kramer je prije nekoliko godina napisao ove komentare u vezi s Antoniom Ruffinijem: “I sam sam poznavao Ruffinija mnogo godina. Početkom 1990-ih Ruffinija su u njegovoj kući izravno pitali: “Je li Ivan Pavao II. Papa koji će obaviti posvetu Rusije?” Odgovorio je: “Ne, nije Ivan Pavao. Neće to biti ni njegov neposredni nasljednik, već onaj nakon toga. On je taj koji će posvetiti Rusiju.”

Antonio Ruffini umro je u 92. godini, a čak je i na samrtnoj postelji žestoko izjavio da su rane na njegovim rukama, slične onima koje je imao Krist, “Božji dar”.

talijan Antonio Ruffini

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er