CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Stvar koju je Gospa dala vidiocu i dan danas plijeni veliku pozornost

Jedan od najvećih znakova na zemlji koji impresionira znanstvenike diljem svijeta a dala ga je Gospa.

Svi znanstvenici koji su istraživali ovu čudesnu sliku gdje je Gospa, među njima i znanstvenici NASA-e, Gospe od Gudalupe koja već 500 godina impresionira čovječanstvo složni su oko jednoga: Ova slika nije naslikana ljudskom rukom, s ničim poznatim ovoj zemlji.

Naime, godine 1531. Gospa se ukazuje indijanskom obraćeniku Juanu Diegu, sa molbom da se podigne crkva u Njezinu čast na obližnjem brdu Tepeyac.

Blagdan Gospe od Guadalupe u katoličkom kalendaru slavi se 12. prosinca. Gospu od Guadalupe (Guadalupe – Cuatlaxupeh na izvornom aztečkom jeziku nahuátl znači: “Ona koja satire glavu zmiji”) od milja zovu i Virgen Morena (Tamnoputa Djevica).

Pobožnost potječe od ukazanja Djevice Marije domorodcu Juanu Diegu Cuauhtlatoatzinu (‘Orao koji govori’) na brdu Tepeyacu sjeverno od Mexico Cityja od 9. do 12. prosinca 1531. godine. Obratila mu se četiri puta na njegovu asteškom jeziku nahuatlu i tražila da se na tom mjestu sagradi i posveti crkva u njezinu čast.

U izvoru Nican mopohua zapisano je da je Gospa Juanu Diegu rekla i sljedeće: “Znaj, najmanji moj sine, da sam ja vazda djevica, presveta Marija, majka najistinitijeg i jedinoga Boga, po kojemu sve opstoji, koji je stvoritelj života i ljudi, gospodar neba i zemlje. Žarko želim da se na ovom mjestu sagradi moj mali sveti dom, crkva u kojoj ću puku iz ljubavi na vidljiv način iskazati milosrđe, pomoć i zaštitu.

Jer ja sam zbilja vaša milostiva mati: tvoja, svih onih koji zajedno nastavaju ovu zemlju i svih onih koji me ljube, zazivaju, obraćaju i potpuno se u mene pouzdavaju. Ovdje ću slušati vaš plač i jadikovke. Bit ćete mi u srcu i brinut ću se da vam pomognem u svim vašim brojnim brigama, patnjama i bolestima.”

Gospin će naum biti ostvaren, i urodit obraćenjem više milijuna pripadnika autohotone populacije koji su do tada ritualno žrtvovali djecu. Kao sredstvo za ostvarenje ovog čudesnog pothvata Gospa je ostavila svoj lik otisnut na ogrtaču– izuzetnom fenomenu koji privlači veliku pozornost znanstvenika cijelog svijeta.

Na toj slici gdje je Gospa među zvijezdama i cvijećem znanstvenici su otkrili glazbu. Naime, ako se povuku okomite crte iz svake točke i preko stavi klavijatura, do svake crte dolazi po jedna glazbena nota, a prema stručnjacima, ako se povuče vodoravna crta od gore prema dolje, a potom od dolje prema gore dodiruje se nota koja pripada svakoj točki koja se nalazi na crti, rezultat su note i akordi u potpunoj, savršenoj harmoniji.(trudna Gospa) Znanstvenici se slažu; ovo bi mogla biti glazba raja:

www.medjugorje-news.com/

Izvor
dnevno.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er