SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Djevojka je molila svakodnevno ovu kratku i snažnu molitvu i doživjela nevjerojatno obraćenje

Djevojka koja je doživjela snažno obraćenje i iskusila Božju ljubav po ovoj kratkoj i snažnoj molitvi. Tu molitvu nalazimo u Sv. pismu. Zapisao ju je Matej (14, 30). Pokušajte je izreći, izmoliti jednom ujutro i jednom uvečer”.

Branimir je uvjereni i osvjedočeni vjernik. To nikada nije krio. Kad bi god s ljudima razgovarao, uvijek bi im svraćao pozornost na ono bitno i najvažnije u životu. Jednom zgodom bio je na putovanju. Smjestio se u jedan hotel.

Dok ga je jedna mlada osoba posluživala, on ju, onako usput, zapita: ima li vremena svaki dan moliti.“Znate, ovdje imamo toliko posla, da jedva stignemo nešto pojesti, kako bismo mogli naći vremena za molitvu?” – odgovori djevojka.

“Dopustite mi, da vas naučim jednu kratku molitvu: ima samo tri riječi: Isuse, spasi me! Tu molitvu nalazimo u Sv. pismu. Zapisao ju je Matej (14, 30). Pokušajte je izreći, izmoliti jednom ujutro i jednom uvečer”.

Djevojka je obećala da će to učiniti.

Nekoliko mjeseci kasnije naš prijatelj ponovno je navratio u isti hotel. Saznavši da je djevojka napustila radno mjesto, zatražio je njezinu adresu i posjetio ju je.

– “O prijatelju”, uzviknula je djevojka, prepoznavši ga, “samo da znate za učinak vaše molitve?! Kroz petnaest dana ponavljala sam stalno svako jutro i večer kao što sam vam to i obećala. Zatim sam se pitala što to treba značiti. Kao što ste mi rekli, ona se nalazi u Sv. pismu, pa sam ga nabavila.

– Čitanjem naučila sam dvije stvari: najprije da stvarno trebam spasenje, a zatim da je to Isus i ostvario. Sada više ne mogu ponavljati tu molitvu, jer je usliša­na. Svakoga dana i trenutka kažem mu: Gospodine, hvala ti što si me uslišao! Ijoš nešto: ja Bogu uvijek zahvaljujem što vas je poslao k meni.”

Prijatelju, možda i Ti nisi do sada našao vremena za molitvu i čitanje Božje riječi. Jednostavno nisi osjećao za to potrebu, jer se nisi osjećao krivim. Moli se Bogu svaki dan da ti on pokaže tvoje stanje u kojem se nalaziš. On će to sigurno učiniti. Doživjet ćeš ono isto što je i ova djevojka doživjela.

www.medjugorje-news.com

Izvor
rastimo u gospodinu
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er