VJERA I DUHOVNOST

Što učiniti kada Bog ne odgovara na naše molitve

Božja šutnja je izbor. Njegova šutnja u mom razlučivanju nije neznanje; to je povjerenje. Ponekad pouzdanje u Boga znači povjerenje u sebe. Što učiniti kada Bog šuti?

Bože, daj mi odgovor, molilo sam. Sam u slabo osvijetljenoj rimskoj kapelici, bjesomučno sam prelistavao svoj otrcani primjerak “Traženja i održavanja mira: Mala rasprava o miru srca” fra. Jacques Philippe. Tražio sam neki savjet, neku božansku intervenciju, u pogledu razlučivanja. Svačiji savjet je da se uvijek molimo za to, ali što da radimo kada Bog ne odgovara?

Dok sam sjedio na rubu svog sjedala u kapelici hladnog, ožujskog jutra, suočio sam se s velikim problemom (velikim u oba smisla riječi): dano mi je samo nekoliko dana da se odlučim između svoja dva diplomska programa iz snova . Jedan je bio za pastoral katoličke mladeži, a drugi za akademski teološki studij. Ne samo da sam birao sljedeće dvije godine svog života, već sam birao i svoju budućnost. Želio sam se baviti i službom i akademijom, ali reći da jednom značilo je reći ne drugome.

Sljedećih dana osjećao sam se kao da mi je cijeli život u previranju. Sve što sam mogao učiniti je zamoliti Boga da donese odluku umjesto mene. A On je šutio. Dok sam okretao svaku stranicu, snažno sam tražio mir u donošenju odluke, što je paradoksalno ono što knjiga objašnjava da ne treba činiti. Sve se svodi na povjerenje u Boga; ovo je put do mira. Ipak, kako se pouzdati u Boga kada se čini da ga nema u jednadžbi? U knjizi sam pronašao odgovor koji u to vrijeme nije bio zadovoljavajući, ali je od tada bio vodilja u mom životu: Božja šutnja je izbor.

Vezani članci

Kad bi nam rekao što da radimo u svakoj situaciji, to bi bilo ponižavajuće za slobodu koju nam je dao da sami donosimo odluke. Ponekad pouzdanje u Boga znači povjerenje u sebe. Dok se još uvijek osvrćem na svoju prošlost u toj neobičnoj kapelici i pitam se gdje bih bio danas da sam se odlučio za drugu školu, vjerujem da sam napravio pravi izbor.

Dopuštajući mi da sam odlučujem, Bog mi je pokazao da sam sposoban to učiniti. Iako ću i dalje uvijek pitati Boga prije donošenja bilo kakve odluke, bez obzira koliko velika ili mala, sada znam da Njegova šutnja u mom razlučivanju nije neznanje; to je povjerenje. Čak i kad ga ne čujemo, On prebiva u nama, i jedino nam to treba donijeti mir.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er