BiHČITLUK

Sponzorirani oglas: Herztec Technology, vrijeme za Optic fiber prijenos interneta koji kuca na naša vrata!

Herztec Technology je proteklih dana zvaršio obuku u radu s Optičkim vodovima u Netiks d.o.o. Zagreb te obavljao FTTH usluge (Fiber To The Home) za Ericsson Servisi d.o.o. Zagreb na području Šibensko-Kninske županije.

Opis posla je bio razvod optičkih kablova odnosno priključaka za stanare, a koje je pripremio Ericsson Servisi u suradnji za T-HT Hrvatski telekom. Po EU direktivi, Hrvatsko pučanstvo odnosno domovi moraju biti prekriveni s 85% optičkim kablom do 31.12.2023 godine što je žurno ubrzalo razvoj optičke mreže u Hrvatskoj. Iako nismo daleko od Hrvatske pa ni tehnološki ne zaostajemo, vrijeme koje dolazi je upravo pred nama. Na području Hercegovine HT Eronet već postavlja optičke multivodove, odnosno ulicama provlači već optičke kablove koji su spremni ili u skorije vrijeme biti spremni za korištenje. Pripremu vašeg objekta za Optic fiber prepustite nama, te se prijavite kod operatera za pristup Optičkom prijenosu interneta.

Što dobivamo optičkim prijenosom interneta?

Dobiva se višestruko. Imali ste problem prilikom grmljavine da vam uređaji poput TV-a, laptopa ili drugih uređaja više ne rade? Upravo bakrena instalacija je provela napon do vas i tako vam uništila uređaje. Kod optičkog kabla koji se sastoji od najlona taj slučaj nije moguć, jer samo optičko kablo nije vodič koji može prenijeti napon i samim time ste sačuvali vaše uređaje. Nema potrebe prilikom grmljavine da iskopčavate uređaje.

Dobivate veće internet brzine kao i manji PING. Stabilnija veza s ostatkom svijeta, te brzine do 1 GBs odnosno 1024 MBs je nešto normalno u razvijenom svijetu. Kod nas HT Eronet isporučiva 100 MBs za fizička lica odnosno 200 MBs za pravna lica s cijenom od 100 KM za fizička lica i 160 KM za pravna lica.

Koaxialni kablovi, telefonski kablovi koji su odavno poznati po Annex A i Annex B polako odlaze u prošlost. Te instalacije nisu više u mogućnosti isporučivati dovoljno pa se mjenjaju sa optičkim instalacijama koje su već sada a pogotovo u budućnosti biti neophodne za prijem internet usluga.

FTTH i FTTB?

Fiber To The Home ili Fiber To The Building je neizostavno kod optičkog prijenosa interneta. U FTTH teleoperater dolazi do svojeg ormara tj kutije koja se nalazi van vašeg objekta, a od tog ormara vi ste dužni po vašem objektu postaviti optičke instalacije koje mi možemo odraditi za vas. Pored klasičnog 1 voda u Pigtail prijenosu za 1 modem, radimo i ODF ormare i prijenose, koji su pogodni za više priključaka poput stambenih zgrada ili drugih većih objekata.

Pored optičkih instalacija, Herztec Technology nudi mnoge usluge poput Video nadzora, Alamrnih sustava, RFID access sistema, VoIP, antenskih i satelitskih prijema DVB-T2 i DVB-S2, prijenos interneta putem WiFi do 10 km na optičku vidljivost s opremom Ubiquiti kao i centrala te još mnogo toga gdje možete provijeriti na www.herztec.com ili na facebooku https://www.facebook.com/herztec

Više informacija na:

www.herztec.com

https://www.facebook.com/herztec

info@herztec.com

063 073 173

098 905 94 65

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er