VIJESTIBiHCRKVA

Šokantno: Ima li kraja vjerskoj netrepeljivosti- uvredljive poruke osvanule na crkvi u Bihaću

Ima li kraja vjerskoj netrepeljivosti- uvredljive poruke osvanule na crkvi u Bihaću Na crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću ispisane su uvredljive poruke što su u ponedjeljak osudile tamošnje vlasti i Islamska zajednica. 

Nepoznata osoba ili više njih u noći na nedjelju ispisale su uvredljive poruke protiv Katoličke Crkve na pročelju zgrade crkve u središtu Bihaća. Uz to, nedaleko od toga mjesta na oglasnome panou ispisane su poruke “Nož, žica, Srebrenica” te je na prometnome znaku ispisan kukasti križ.  Gradske vlasti Bihaća na čelu s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem osudili su vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada.  “Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u gradu Bihaću i neće narušiti dobrosusjedske odnose po kojima je Bihać poznat u državi Bosni i Hercegovini”, naveo je Fazlić na Facebook stranici.

On je pozvao policiju da rasvijetli ovaj vandalizam. Osudu ovoga čina uputila je Islamska zajednica u Bihaću navodeći na svome Facebook profilu kako “skrnavljenje vjerskih objekata nije samo antivjerski, vjerskoj nego i anticivilizacijski čin koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga”.

Inače,da podsjetimo, katolička Crkva diljem svijeta u posljednje vrijeme sve više trpi progone, uvrjede, i uništavanje crkvene imovine .

www.medjugorje-news.com

Izvor
vecernji ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button