VIJESTI

Šokantni detalji smrti 15-godišnjeg dječaka čiji su roditelji pripadnici sekte Hare Krišna: Dječak je 3 mjeseca bolestan vapio za pomoć…

Roditelji preminulog 15-godišnjeg dječaka iz Pule su, prema navodima medija, članovi udruge Vaišnavsko društvo, pripadnici sekte Hare Krišna.Obitelj dječaka živjela je u hinduističkom hramu Sri Sri Radha Gopinath u Šikićima, dječakovi roditelji i četvero djece, vlasnik i još šest osoba.

Upravo na adresu te kuće registrirana je udruga Vaišnavsko društvo, vlasnik se zove Vladimir Radeka i on je inače učitelj joge piše Narod.hr.

Ni nakon dva dana slučaj smrti mladog gimnazijalca iz Pule (15) ne prestaje šokirati. To više što cure nove informacije o tome kako mu roditelji D. K. (42) i I. K. (45), koji su trenutačno u istražnom zatvoru, zbog svojih uvjerenja nisu pomogli.

Prema pisanju 24sata, dijete koje je umrlo u Općoj bolnici Pula nakon više pokušaja oživljavanja zbog upale pluća i dijabetesa, liječili su sokom od stolisnika. Isto tako, dijete je više puta tražilo pomoć, ali očito roditelji, koji su sa svojih četvero djece posljednje dvije godine živjeli u zajednici u hinduističkom hramu Sri Sri Radha Gopinath u Šikićima nedaleko od Pule, to nisu shvatili ozbiljno, nego su vapaje mladoga gimnazijalca zanemarili i liječili ga na svoj način.

og kobnog jutra 29. rujna dijete nisu mogli probuditi pa nije išlo u školu, ali im to nije bilo čudno. Nešto kasnije njegova je majka primijetila da se sinu stanje pogoršalo i da ubrzano diše, ali nije zvala hitnu pomoć, nego je otišla po drugo dijete u vrtić. Vratila se kući oko 11 sati, kad njezin 15-godišnji sin više nije disao. Tek nešto nakon 11 sati majka je odlučila pozvati hitnu koja je odmah došla na lice mjesta, a do dolaska pomoći, telefonom su navodili majku što treba raditi i kako oživjeti sina.

Hitna je bila iznenađena onim što je vidjela kad je došla na mjesto događaja. Umjesto da pomogne djetetu, majka je stajala mirno i nad njime molila s još dva člana zajednice. Kako smo doznali, nije se, kako bi se očekivalo, borila da spasi djetetov život. U kolima hitne pomoći dijete su više pita oživljavali, no bezuspješno. Tek su u bolnici uspjeli na trenutak dobiti djetetov puls, ali, nažalost, to nije bilo dovoljno. Dječak je zauvijek napustio ovaj svijet, piše Jutarnji list.

Obdukcijom je utvrđeno da je dječak preminuo zbog neliječene upale pluća te da je imao povišen šećer u krvi. Još nisu gotovi biološko-toksikološki nalazi koji će dati potpuniju sliku čitavog slučaja.

No, jasno je da se roditelji nisu obratili liječniku za pomoć iako je dječaku bilo loše tri mjeseca, a u subotu ujutro su nam u hinduističkom hramu u Šikićima rekli da nitko nije primijetio da je dječak ozbiljno bolestan i da je uvijek bio mršav.

Rekli su i da je dječak cijeli dan povraćao i da je imao proljev te da mu je majka davala čajeve, ali i da je dan ranije bio u školi. Prema novim informacijama, davali su mu sok od stolisnika koji mu je dodatno ugrozio život. Dječak im se obraćao za pomoć nekoliko mjeseci otkad mu se stanje pogoršalo, ali očito, roditelji su odlučili zanemariti sve i nastaviti ga liječiti svojim metodama koje su dovele do tragičnog ishoda.

Zbog svega što se dogodilo djelatnici hitne alarmirali su nadležne. Istarska je policija u petak privela roditelje, a u subotu ujutro sudac istrage na Županijskom sudu u Puli odlučio je da ostaju u istražnom zatvoru dok se ne ispitaju svi svjedoci i dok se ne utvrdi što se do kraja dogodilo tog 29. rujna, a očito i danima prije. Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv oboje okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er