VJERA I DUHOVNOST

ČUDO PO ZAGOVORU GOSPE MEĐUGORSKE Slijepac progledao kada su mu sa Brda ukazanja donijeli…

ČUDO PO ZAGOVORU GOSPE MEĐUGORSKE Slijepac progledao kada su mu sa Brda ukazanja donijeli… Jozo Vasilj oslijepio je na oba oka, ali dogodilo se nešto zbog čega je Međugorje i postalo poznato

Biblijska priča o slijepcu iz Jerihona kao da se ponovila u životu Joze Vasilja koji je uslijed moždanog udara oslijepio. Prvo na lijevo a potom i na desno oko. Mislio je da je zauvijek izgubio vid.

Tada je saznao da se Djevica Marija ukazuje u Međugorju, a nakon saznanja o svetom mjestu počeo se nadati ozdravljenju. Počeo je moliti za snažan zagovor Blažene Djevice Marije kod Gospodina.

Otišao je u Međugorje, ali je ubrzo shvatio da se on, takav slijep ne može popeti na brdo ukazanja. Ali, nije se obeshrabrio. Njegova vjera bila je jača.

Kao i slijepac iz Jerihona, bio je uporan i svoju nećakinju Vidu, koja je odlazila na Brdo ukazanja, zamolio je da mu donese malo bilja s tog mjesta gdje se Gospa ukazala. Kadulju i čuvarkuću. Popela se na brdo i sudjelovala u ukazanju, zatim je pobrala bilje i donijela ga Jozi.

Jozo je te večeri stavio bilje pod jastuk, ne toliko zbog koristi koje takve biljke mogu dati, koliko zbog činjenice da su došle s mjesta gdje se Gospa ukazala. Molio se tijekom noći. Ujutro je umio lice i nastavio moliti – ovaj put Vjerovanje, Nakon što je posušio dogodilo se nešto čudno. Iznenada je uzviknuo: “Vidim te!”.
Supruga koja mu je upravo pomogla mislila je da se šali, a onda joj je rekao: “Vidim te, evo te: bez čarapa si!”.

Jozu se vratio vid. Odjednom, nakon 8 godina, sve je vidio. Izvanredna vijest proširila se diljem zemlje i šire. O tome su govorile neke novine, čime je Međugorje još više poznato i ljudi su čuli što se tamo događa. Svjedočanstvo je zapisano i u knjizi novinara Darka Pavičića: ‘Prvih sedam dana Međugorja’.

Nikad ne odustajte tražiti

Kad se Isus približavao Jerihonu, neki slijepac sjedio kraj puta i prosio. Čuo je gdje prolazi mnoštvo, pa se raspitivao se što je to. Rekoše mu: „Isus Nazarećanin prolazi.“ Tada on povika: „Isuse, Sine Davidov, smiluj mi se“ Oni ga sprijeda ušutkivali, ali on je još jače vikao: „Sine Davidov, smiluj mi se!“
Isus se zaustavi i zapovijedi da ga dovedu k njemu. Kad se on približi, upita ga: “Što hoćeš da ti učinim?”
A on će: “Gospodine, da progledam!“ Isus će mu: „Progledaj! Vjera te tvoja spasila!“ I progleda on časa tog. Uputi se tad za njim slaveći Boga svog.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er