VJERA I DUHOVNOST

NEVJEROJATNA PRIČA Sestra Lilia Maria je baka, supruga i udovica, bila je upraviteljica pošte a sad se povjerila Bogu

Od upraviteljice pošte do klaustra: Sestra Lilia Maria je baka, supruga i udovica. U određenom trenutku svog života odlučila je krenuti novim putem i potpuno se povjeriti Bogu…

Lilia Maria Caterina Battaglierin rođena je u travnju 1932. u Marconu blizu Venecije, a zatim se 1950-ih s obitelji preselila u obližnji Mirano kako bi pošla za svojim ocem, koji je bio upravitelj pošte.

Lilia Maria je, nakon dugog i dubokog promišljanja, stigla na mjesto gdje nikada ne bi pomislila da će proživjeti ostatak života: samostan.

Prvih 61 godinu svog života živjela je uobičajenim načinom u svijetu. Postala je majka, a 40 godina bila je upravnica pošte u poštanskom uredu u Miranu na mjestu gdje je službovao njezin otac.

Nakon umirovljenja, kao udovica, odlučila je slijediti Božji poziv na redovništvo. Naime, 23. svibnja 1993. postala je sestra Lilia Maria, klauzurna salezijanska redovnica u samostanu Pohođenja u Padovi (Družba Pohoda Marijina – Vizitantinke), piše Il Gazzettino, a prenosi Aleteia.

Lilia Maria Caterina Battaglierin 17. srpnja 2021. proslavila je 25. obljetnicu kao klauzurna časna sestra. Njezina obitelj, koju čine kći i zet te dvoje unuka, razgovara s njom gotovo uvijek s distance; smiju je posjećivati samo jednom mjesečno, prema pravilima samostana, prenosi TgPadova.

Red Pohođenja Marijina nastao je 1610. godine zahvaljujući svetom Franji Saleškom i svetoj Ivani Franciski de Chantal. Pripadnice reda poznate su i kao salezijanske sestre ili, češće, kao vizitantinke. U početku je plan bio da napuste samostan na nekoliko sati svaki dan kako bi odlazili pomagati bolesnima i siromašnima. Kasnije je zajednica usvojila pravilo zatvorenoga života, ali su primali i starije osobe, žene slabog zdravlja te udovice kao svoje članove, što u to vrijeme nije bio običaj.

Biskupijske novine u Padovi objašnjavaju kako časne sestre ne čitaju novine niti gledaju televiziju osim papinog nedjeljnog Angelusa. Međutim, nisu potpuno odsječene od svijeta: primaju stotine pisama i molitvenih zahtjeva mnogih vjernika, za koje se mole u različito doba dana.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er