VJERA I DUHOVNOST

Savjeti sv. Padre Pija: Evo kako se nositi s poteškoćama u životu

Sveci su izvor nadahnuća da našem životu damo onaj poticaj koji nam omogućuje da se s njime suočimo drugačije. Jedan od njih je Padre Pio iz Pietrelcine. On nas prati nekim svojim jednostavnim, ali učinkovitim životnim poukama.

Sveti Padre Pio je jedan od najomiljenijih i najzazivanijih svetaca na svijetu. On, koji je već za života bio svetac, uvijek je dijelio savjete, ne samo onima koje je smatrao svojom duhovnom djecom, nego i svima onima koji su mu dolazili po utjehu. Padre Pio iz Pietrelcine nikada se nikome nije uskraćivao i njegove riječi, njegovi životni savjeti ostali su kao izvor prvenstvene inspiracije i da ih slijede svi oni koji namjeravaju dati stvarnu i konkretnu promjenu svojoj egzistenciji.

Riječi Padre Pija su bezvremenske, čak i ako su izgovorene u njegovu vremenu, imaju univerzalnu vrijednost, kao da ih je sveti fratar iz Pietrelcine uputio upravo svakome od nas kako bi nas potaknuo da svoj život gledamo na drugačiji način.

Kad nas strah obuzme, rekao je sveti Pio, moramo zazivati ​​Gospodina na isti način i istim riječima kojima ga je pozvao sveti Petar: “Gospodine, spasi me”. Sigurni smo da će nas zgrabiti za ruku i neće je pustiti u trenutku poteškoće; Dati sve od sebe: uvijek to činiti, danas, sutra i sa svima koje život stavi pred nas; Razmišljajmo o činjenju dobra danas, bez previše brige za sutra; Činimo i činimo dobro uvijek i svugdje.

Tko nas vidi, neka shvati da smo Kristovi. Molimo, podnosimo patnje i nevolje, sve za ljubav Božju i za obraćenje onih koji su grešnici; Ako smo tako sretni s Isusom na ovoj zemlji, pita nas sveti fratar, što će biti u nebu? Moramo biti poput malih pčelica, ali duhovni. Pčele u svoju košnicu donose med i vosak, tako i mi u svoj dom unosimo mir, slatkoću, milosrđe i poniznost, kao male duhovne pčelice; Djevica Marija nam je blizu Marija nas nikada ne napušta, čak ni kad nas đavao neprestano potkopava, čak i da ne izgubimo sebe; sv. Padre Pio pred nas stavlja svjedočanstvo osobe koja se obratila, ali koja se bojala ponovnog gubitka.

Sveti je fratar, gledajući je u oči, rekao ove jednostavne riječi: “Ja sam s tobom”, kao da ne želi napustiti tu novopronađenu ovcu; Ako gubimo vrijeme, preziremo dar koji nam je Bog dao. On nam ga je povjerio i mi ga ne možemo oštetiti; Vrijeme je uvijek dragocjeno. Zbog toga ne smijemo odgađati ono što je danas moguće činiti, prije svega činiti dobro i slušati Riječ i glas Božji. Jednostavne maksime koje nam mogu pomoći da ozbiljno živimo putem koji nam je Bog zacrtao.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er