VJERA I DUHOVNOST

Savjeti sv. Andrije Bessette – čudesnog sveca Montreala – kako prebroditi bilo koju životnu poteškoću

Sv. Andrija Bessette preživio je Prvi svjetski rat, pandemiju španjolske gripe i Veliku depresiju, uvijek držeći oči uprte u Boga. Sv. Andrija Bessette, također poznat kao “Čudesni čovjek Montreala”, živio je od 1845. do 1937. Tijekom tog vremena svjedočio je razaranjima Prvog svjetskog rata, vrlo zarazne pandemije španjolske gripe i patnji mnogih tijekom Velikog rata.

Ipak, kroz sve to zadržao je vjeru u Boga i još više se posvetio svetom Josipu. Koja je bila njegova tajna? Prema riječima pape Benedikta XVI. u svojoj homiliji za kanonizaciju svetog Andriju, „Za njega je vjerovati značilo slobodno i kroz ljubav podložiti se božanskoj volji. Potpuno ispunjen Isusovim otajstvom, živio je blaženstvo čista srca, osobnu ispravnost.”

Imao je jednostavnost srca koje je bilo sposobno izdržati sve, znajući da iza toga stoji Bog. Papa Benedikt XVI. citira izvanrednu izreku sv. Andréa koja najbolje sažima njegov savjet o tome kako prebroditi svaku oluju u životu piše Aleteia

Papa Benedikt XVI. nastavlja: “Za njega je sve govorilo o Bogu i o Božjoj prisutnosti.” Za svetog Andriju nije se radilo o traženju od Boga da ukloni prepreku, nego o milosti da tu prepreku izdrži, prihvaćajući je kao da je iz Božje ruke. To može biti vrlo teško prihvatiti, budući da je naša prirodna sklonost pokušati se riješiti svake nelagode koju možemo imati. Međutim, često ne možemo eliminirati kušnju, te je umjesto toga trebamo prigrliti i zamoliti Boga za milost da to dobro podnesemo.

Sv. Andrija Bessette

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er