VIDEOVJERA I DUHOVNOST

(VIDEO) Nova pjesma o ukazanjima u Fatimi u izvedbi Darije Ramljak

Tekst za pjesmu napisao je svećenik bez formalnog glazbenog obrazovanja, a pjesmu izvodi finalistica ‘The Voice Hrvatska’ Darija Ramljak. Nova pjesma u čast čudesnim ukazanjima u Fatimi objavljena je uoči Svjetskog dana mladih 2023. Pjesma “Brighter Than the Sun”, koju je napisao svećenik, osvrće se na prvi trenutak susreta troje djece i Marije, Majke.

Pjesmu je izvela Darija Ramljak, bivša polufinalistica 2019. sezone The Voice Hrvatska. Kompoziciju je skladao vlč. Thomas de Beyer, koji je napisao fenomenalnu “Missa Lucis” 2020., unatoč tome što nije imao formalnu glazbenu obuku. Rekao je da je inspiraciju da napiše “Brighter Than the Sun” dobio nakon što je u Lisabonu najavljen Svjetski dan mladih 2023. S obzirom da je Lisabon tako blizu Fatime, osjećao se pozvanim odati počast čudu iz 1917. godine, piše Aleteia

Otac de Beyer objasnio je u priopćenju za javnost: “Fatima nam pokazuje da Bog postoji i da nije apatičan. Naprotiv, nebo je jako zainteresirano za svačiji život i spasenje. Gospa se okrenula djeci u stavu majčinske ljubavi tolikog intenziteta, da ih je u pojedinim trenucima obuzela ljubav koja je izletjela iz Marijina srca. Svima nam je potrebno svjetlo vjere koje nas povezuje s izvorom života i vodi dobrim putem.”

Napjev postiže lijepu ravnotežu između svečanog i pobjedničkog tona kako se razvija od stiha do refrena. Lagana melodija osjeća se kao kod kuće u crkvi, dok joj orkestracija daje estetiku gotovo show-tune. Pjesma se na pola puta transformira uvođenjem udaraljke koja joj daje neki lijep štih dok završava.

Nije mali podvig sastaviti orkestralnu partituru, pogotovo bez ikakvog tradicionalnog obrazovanja u tom području. Otac Thomas je napomenuo da je pjesma producirana tri puta i da još uvijek nije bila ono što je on zamislio. Kad je gotovo odustao od projekta, dvojica njegovih prijatelja koje smatra pravim Kristovim sljedbenicima potaknula su ga da nastavi. On je rekao: “Još uvijek ne znam zašto su bili toliko sigurni u [važnost pjesme].

U svakom slučaju: Sutradan sam nastavio intenzivnom molitvom i pojavile su se potpuno nove harmonije. Slijedeći intuiciju, poslao sam e-mail na Radio Mir u Međugorju i stupio u kontakt s izvrsnom mladom pjevačicom Darijom Ramljak – i evo nas.”

Pjesmu prati odličan vokal 22-godišnje pjevačice Darije Ramljak. Na upit o njenom poimanju ukazanja u Fatimi, Darija je odgovorila: “Fatima nam pokazuje da je nebo stvarno i da je Djevica Marija zapravo ovdje s nama. Ona nam zapravo pomaže svojim molitvama i daje nam puno ljubavi i nade. Jako se veselim Svjetskom danu mladih 2023., u Lisabonu. Iskreno se nadam da ću vas sve vidjeti tamo. Želim vam sve najbolje i Bog vas blagoslovio.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er