BiHMEĐUGORJE

Rujan i listopad, mjeseci koje tradicionalno hodočaste Hrvati u Međugorje. Ne bojte se! Možete se samo s osmijehom zaraziti!

Travanj, svibanj, rujan i listopad su mjeseci kad tradicionalno nas hodočaste Hrvati iz cijele Hrvatske. Tako je niz godina kada se u tim mjesecima može primijetiti veliki broj hrvatskih hodočasnika koji u velikoj većini ostaju preko vikenda u Međugorju. Dolaze subotom veoma rano organizirani u grupama, posjećuju brdo Križevac, nakon toga brdo Ukazanja, molitveni program te večernja misa u crkvi Sv. Jakova. Iduće nedjeljno jutro također misa u crkvi te napuštanje Međugorja prema svojim domovima.

Krunoslav Capak je u jučerašnjem izdanju Stožera RH iznio nebuloze i neistine povodom zaraženih u Međugorju. Po logici rekla-kazala mi ne možemo sa sigurnošću reći da se nitko nije zarazio u Međugorju. Da, može biti ali ne toliki broj kako vi navodite. Sa sigurnošću možemo reći da su to izolirani slučajevi odnosno mali broj pojedinaca, ali opet ti pojedinci Bog sam zna gdje su bili, a bili su i u Međugorju. Pa su i u tom lancu nabrajanja naveli i Međugorje koje ste vi iz konteksta izvukli gospodine Capak.

Zašto tako tvrdimo, potvrditi ćemo s relevantnim podacima Federalnog ministarstva zdravstva koje iznosi sljedeće podatke u prosjeku:

Posljednjih 30 dana u županiji Hercegovačko-neretvanskoj imamo na dnevnoj bazi od 15 do 30 oboljelih na 220 000 stanovnika koliko sama županija broji. Od tih brojeva logički otpada polovica oboljelih za grad Mostar jer kao grad broji oko 110 000 stanovnika.

Međugorje pripada županiji HNŽ te općini Čitluk koja broji oko 18500 stanovnika. Po izvještajima Federalnog ministarstva javnog zdravstva i Stožera HNŽ imamo na području općine u prosjeku 2-3 zaražena dnevno. Većinom se radi o zaraženima koji se nalaze u samoizolaciji jer su bili u kontaktu s osobom koja je zaražena. S tim možemo potvrditi da je kroz zadnjih 30 dana bilo oko 75 zaraženih iz općine Čitluk, od kojih je 75% sa sigurnošću se nalazilo u samoizolaciji kad im je dijagnosticirano Covid19.

Sveti Ante na Humcu, godišnjica ukazanja u Međugorju i Mladifest su dokazi kad su tih dana na stotine pa i na tisuće hodočastili ta 2 mjesta u veoma kratko vrijeme, da za 10-15 dana nismo imali skok zaraženih. To vam može svaki hodočasnik potvrditi u Hercegovini koji je obavio ta tradicionalna hodočašća na Humac i Međugorje. Na brdima i u okruženju crkve imate i previše prostora da držite preporučenu distancu.

Ovdje se možete jedino zaraziti duševnim mirom, molitvom, osmijehom i dobrotom! Ne bojte se dragi hodočasnici, i ne nasjedajte na nebuloze pojedinaca koje vas žele zastrašiti. Gore navedeni podatci su dostupni i relevantni su, a nisu hir autora ili pojedinca.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er