ZANIMLJIVOSTI

Restoran otkazao rezervaciju pro-life grupe, rekavši da je njihov restoran “siguran prostor” bez predrasuda

Kad je restoran Busboys i Poets saznao da je kod njih zakazan “Doručak za život”, obavijestili su grupu da nije dobrodošla u njihov restoran. Restoran u Washingtonu, DC, otkazao je rezervaciju pro-life grupe za “Doručak za život”, prema izvješću Nacionalnog katoličkog registra.

Glasnogovornik Bus Boys and Poets, koji se nalazi u ulici K, rekao je za CNA da je rezervacija otkazana zbog stavova lanca knjižara i restorana o pitanju pobačaja.

“Kada je naš tim saznao koja je prigoda događaja u pitanju, donesena je odluka da ga otkažemo i vratimo sve depozite organizatoru istog događaja”, rekli su za CNA. Lanac “čvrsto stoji na uvjerenju da žene imaju pravo donositi vlastite odluke o reproduktivnom zdravlju”, rekao je glasnogovornik, piše Aleteia.org

“Iako pozdravljamo razgovore pojedinaca koji izražavaju različita gledišta i ponosni smo što smo mjesto za razgovore s poštovanjem između različitih grupa, mi smo također siguran prostor”, nastavio je.

“Kao takvi, ne možemo svjesno prihvatiti događaje osmišljene za financiranje programa za koji članovi naše zajednice vjeruju da gaze prava drugih.” Demokrati za život Amerike (DFLA) zakazali su događaj za 21. siječnja “Doručak za život.” Obaviješteni su 11. siječnja da je događaj otkazan. Kristen Day, izvršna direktorica DFLA-e, rekla je u priopćenju za javnost da su shvatili da su neki gosti kontaktirali Busboys i Poets o prirodi događaja. “Jasno je da su Busboys i Poets pokleknuli pod pritiskom umjesto da se pridržavaju ugovora koji smo potpisali”, rekla je.

Vezani članci

Pro-life Amerikanci bi apsolutno trebali brinuti o ovom otkazivanju, bez obzira na njihovu političku stranku”, rekla je za CNA. “Abortus je pitanje ljudskih prava koje se ne može ograničiti samo na jednu političku stranku. Potrebna nam je dvostranačka podrška i dvostranačka nastojanja konzervativaca, liberala i svih između.” “Amerikanci kao cjelina također bi trebali brinuti o ovom otkazivanju”, nastavila je.

Mi kao Amerikanci želimo zemlju koja je ukorijenjena u inkluzivnosti i raznolikosti. Inkluzivnost i različitost ne mogu se postići ako se klonimo i isključimo pojedince ili grupe zbog političkog porijekla, uvjerenja i ideala”, dodala je. Na društvenim mrežama mnogi su objavili o ironiji isključivanja pro-life grupe uz tvrdnju da osiguravaju “siguran prostor”.

Busboys and Poets ima devet lokacija u području Washingtona, DC i Baltimorea, uključujući jednu u četvrti Brookland gdje se nalazi Katoličko sveučilište Amerike i nekoliko katoličkih vjerskih zajednica.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er