VJERA I DUHOVNOST

Razlog zbog kojeg je Isus plakao ispred Padre Pija: “Ja ću biti u agoniji do samog kraja svijeta, zbog ovih duša”

Isus je plakao ispred Padre Pija Padre Pio je davne 1913. godine imao proročku viziju, a koja govori o poteškoćama koje Crkva prolazi i danas.

Svom ispovjedniku, ocu Augustinu, Padre Pio davne je 1913. godine napisao o ukazanju našeg Gospodina Isusa Krista, u agoniji uzrokovanoj ponašanjem nedostojnih svećenika. Kaže: „U petak ujutro, dok sam još bio u krevetu, ukazao mi se Isus. Bio je sav izubijan, natučen i unakažen. A zatim mi se pokazalo veliko mnoštvo svećenika, različitih crkvenih staleža.

Neki od njih još uvijek su slavili misu, drugi su upravo završili slavlje, a neki su već skinuli svoju odjeću. Ova slika Isusa mi je izazvala veliku nevolju i tugu, pa sam ga pitao zašto toliko pati. Okrenuo se prema tim svećenicima i odmah potom, užasnut pogledom na njih, vratio pogled prema meni i primijetio sam suze kako se kotrljaju niz Njegovo lice.

Gospodin se tada udaljio od ovih svećenika s izrazom apsolutnog gađenja vičući „Koljači!”. Tada mi se obratio rekavši: „Sine moj, ne vjeruj da je moja agonija bila samo tri sata. Ne, ja ću biti u agoniji do samog kraja svijeta, zbog ovih duša koje su od mene imale najviše koristi. A u vrijeme moje agonije, sine moj, ne smijemo spavati. Moja duša traži kap ljudske pobožnosti, ali su me oni napustili pod teretom svoje ravnodušnosti. Nezahvalnost i uspavanost mojih svećenika samo pogoršava moju agoniju.

Toliko loše surađuju s mojom ljubavi, a ono što me najviše pogađa su njihova ravnodušnost, njihov prijezir i nevjera. Mnogo puta sam bio spreman udariti na njih, ali su me zaustavili anđeli i one duše koje me istinski ljube.” Tada ga je uputio duhovniku, da mu kaže što je jutros vidio i osjetio i da mu poruči neka pokaže ovo pismo provincijalu.

Otac Pio kaže kako ostatak Isusova govora ne smije otkriti ni jednom stvorenju na ovoj zemlji. „Ovo mi je ukazanje nanijelo tako veliku bol u tijelu, ali još više u mojoj duši i ostavilo me u nutarnjoj prostraciji cijeli dan. Mislim da bih umro da mi se slatki Isus nije ponovno objavio i rekao kako mnoga naša bijedna braća odgovaraju na Isusovu ljubav tako što se raširenih ruku bacaju u sektu masonerije.

Isus je naglasio: ‘Moli za njih da im Gospodin prosvijetli um i dotakne srce, te ohrabri provincijala kako bi mogao primiti nebesku pomoć. Dobro njegove provincije mora biti njegova stalna težnja, i svi njegovi napori trebaju biti usmjereni prema tome jer provincijal neće biti oslobođen teškoća. Ali ne kloni duhom, pratit ću ga u borbi’. Isus je zatim rekao: ‘Rat protiv svećeničke mantije će se pojačati, ali ustraj, uz pomoć Božju.’

(Web stranica: „Stopama Padre Pia”)

www.medjugorje-news.com

Izvor
book.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er