SVIJET

U napadu ubijena časna sestra!

U napadu ubijena časna sestra! Napadači su opljačkali i zapalili nekoliko domova te napali zdravstvenu ustanovu Center Sanitaire de Référence biskupije Butembo-Beni u kojoj je kao liječnica radila s. Marija-Silvija Kavuke Vakatsuraki iz Družbe Malih sestara prikazanja Gospina u hramu u Butembu, navedeno je u priopćenju biskupije poslanom agenciji Fides.

“Nemamo riječi, ovo je toliko strašno da prelazi granice tolerancije”, kazao je mons. Melchizedec Sikuli Paluku, biskup Butembo-Benija.

Napadnuto područje nalazi se na pola puta između Benija i Butemba, a prema svjedočenju stanovnika, napadači pripadaju Savezničkim demokratskim snagama (ADF), terorističkoj skupini koja na tom području djeluje desetljećima, a koja se posljednjih nekoliko godina pridružila Islamskoj državi pod nazivom ISCAP (Srednjoafrička provincija Islamske države), prenosi Nedjelja.ba

U priopćenju na arapskom koje kruži društvenim mrežama ISCAP je preuzela odgovornost za napad, a državna policija uhitila je četvoricu njihovih pripadnika, uključujući i osobu koja je zapovjedila napad na selo.

Osim katoličkog zdravstvenog centra, napadači su uništili bolnicu jedne protestantske zajednice koja se nalazi 1,5 km od klinike Maboya.

Inače, od početka masakra nad civilima na području Benija, ovo je prvi put da je napadnuta Maboya, važna referentna točka u uzgoju i komercijalizaciji ananasa u regiji.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er