CRKVAMEĐUGORJEREGIJAUncategorizedVJERA I DUHOVNOST

Prva grupa hodočasnika u Međugorju nakon gotovo 3 mjeseca

Nakon skoro 3 mjeseca pandemije koronavirusa koja je zahvatila Međugorje a i cijeli svijet, prva grupa hodočasnika posjetila je Međugorje.

Vec dugi niz godina u organizaciji hodocasca u Medjugorje koje organizira fra. Marinko Štrbac i ove godine je hodocastilo oko 35 osoba iz provincije Sv. Križa – Bosne srebrene, župljani iz župa Novi travnik, Vitez, Busovaca, Kiseljak i Lepenica.

Hodočasnici u dnevnom posjetu Međugorju će posjetiti brdo Križevac, brdo Ukazanja, slaviti Svetu Misu, te se nakon Svete Mise zaputiti svojim domovima.

“Drago mi je da smo prvi organizirani hodočasnici od 30 osoba koji su stigli u Međugorje nakon pandemije. Inače svake godine organiziram hodočašće u proljeće i jesen u Međugorje, ali zbog ove nastale situacije morao sam odgoditi hodočašće za povoljnije vrijeme. Hodočasnici su nestrpljivo čekali trenutak kada ćemo krenuti za Međugorje, i danas smo tu pod Gospinim zagrljajem i nemamo se čega plašiti. Ovdje osjećamo mir i sigurnost, te u molitvama molimo za sve nas, da nam Bog da zdravlje, mir i radost!”, kazao je fra Marinko Štrbac te se zaputio s hodočasnicima na Križni put na brdo Križevac.

Vjerujemo da su naši dragi hodočasnici i sunarodnjaci iz Bosne tek početak ili bolje reći nastavak budućih hodočašća koja čekaju Međugorje.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er