VJERA I DUHOVNOST

Proročanstvo pape Pija XII. i treća fatimska tajna – je li otkrio skrivenu tajnu? “Suvremeni svijet će zanijekati Boga a Crkva se suočiti sa…”

Proročanstvo pape Pija XII. i treća fatimska tajna – je li otkrio skrivenu tajnu? “Suvremeni svijet će zanijekati Boga” Snažna poruka koju je tadašnji kardinal Eugenio Pacelli, kasnije papa Pijo XII:, iznio u javnost, objašnjavajući kako se svijet kreće prema progresivnom udaljavanju od vjere.

“Proročanstvo” kardinala Pacellija bilo je povezano s porukom koju je fatimska Djevica dala Luciji, što je dovelo do uvjerenja da je i on sam znao neke podatke o Trećoj tajni.

Poruka koja se doživljava kao pravo proročanstvo, ona koju je javno objavio kardinal Pacelli, budući papa Pio XII. Sam Pacelli povezao je ovo proročanstvo s porukom koju je Blažena Djevica dala Luciji Fatimskoj. Kao državni tajnik Vatikana, vrlo je vjerojatno da je kardinal Pacelli bio svjestan nekih informacija o Trećoj fatimskoj tajni. Proročanstvo koje u središte stavlja pravu brigu kardinala upravo na fatimsku poruku i na moguće opasnosti koje su prijetile Crkvi.

Opasnosti koje opisuje sama Djevica i s kojima će se Crkva uskoro morati suočiti.

Moguće uništenje Crkve

Mnogi su bili uznemireni i pitali se što bi uopće moglo uništiti Crkvu. Ali razmišljanje kardinala Pacellija bilo je vrlo jasno.

Pročitajmo ga zajedno: “Zabrinut sam zbog poruke koju je Blažena Djevica dala vidjelici Luciji iz Fatime. Ovo Marijino inzistiranje na opasnostima koje prijete Crkvi božansko je upozorenje protiv “samoubojstva” kako bi se promijenila vjera, u njezinoj liturgiji, njezinoj teologiji i njezinoj duši. Osjećam svuda oko sebe te inovatore koji žele razgraditi Svetu kapelu, uništiti univerzalni plamen Crkve, odbaciti njezine ukrase i učiniti da se osjeća krivima za svoju povijesnu prošlost.

Pacelli: “Suvremeni svijet će zanijekati Boga”

Doći će dan kada će civilizirani svijet zanijekati svog Boga, kada će Crkva sumnjati kao što je sumnjao Petar. Tada će biti u iskušenju da povjeruje da je čovjek postao Bog… Kršćani će u našim crkvama uzalud tražiti crvenu svjetiljku gdje ih Bog čeka. Poput Marije Magdalene, u suzama pred praznim grobom, pitat će se: “Kamo su ga odveli?” .

Snažne riječi koje nas danas navode na razmišljanje poput kardinala Pacellija u to vrijeme.

Prijevod Maja

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er