SVIJET

Profesorica koja je vandalizirala studentsku pro-life izložbu dobila otkaz!

Profesorica na koledžu Hunter u New Yorku koja je 2. svibnja vandalizirala pro-life izložbu koju su sponzorirali Studenti za život Amerike dobila je otkaz.

Novi incident dolazi istog dana kada je New York Post izvijestio da je ista profesorica, Shellyne Rodriguez, mačetom ganjala jednog od novinara tog izdanja nakon što joj je pokušao postaviti pitanja izvan njezina stana u Bronxu. Rodriguez, koja je bila pomoćna docentica i član umjetničkog studija javnog sveučilišta, prikazan je u videu kako psovkama vrijeđa grupu pro-life studenata, dok kritizira njihovo izlaganje, piše CNA

Rodriguez se može vidjeti kako okreće kutiju s modelima fetusa i gura informativne kartice sa stola. Incident je snimljen na videu i možete ga vidjeti u nastavku.

* Upozoravamo da se u videu koriste vulgarne riječi i psovke!

Profesorica je upotrijebila nekoliko vulgarnih riječi kako bi izrazila svoj bijes studentima. “Što ćeš sljedeće učiniti, na primjer, protiv trans?” pitala je. “Je li to ono što ćeš sljedeće učiniti?” “Mislim, ne. Govorimo o pobačaju”, odgovara muški student. Uz nekoliko vulgarnih psovki profesorica je zatim rekla: “Preokrećete moje učenike.” Zatim je uz bijesne psovke pobacala materijale studentskog izlaganja sa stola.

U izjavi za CNA u utorak, Vince DiMiceli, glasnogovornik koledža, rekao je da “Hunter College oštro osuđuje neprihvatljive postupke Shellyne Rodriguez i poduzeo je hitne mjere.” “Rodriguez je odmah razriješena dužnosti na Hunter Collegeu i neće se vratiti predavati u školi”, rekao je DiMiceli. Glasnogovornik koledža rekao je za Fox News Digital da je istraga o Rodriguezovim postupcima otvorena i da škola “shvaća ovu stvar vrlo ozbiljno”.

Hunter College dio je sustava Gradskog sveučilišta New Yorka (CUNY) i ima upisano 16 550 studenata dodiplomskog studija i 6 368 studenata diplomskog studija, od kojih je 61% iz New Yorka. “Ovo je očito neprihvatljivo ponašanje za profesionalca u bilo kojem području, ali posebno zapanjujuće za nekoga tko treba obrazovati studente na profesionalan i nepristran način”, rekla je regionalna koordinatorica Students For Life of America Taylor McGee u članku svoje organizacije.

“Profesionalci na radnom mjestu nemaju posla grditi studente iz bilo kojeg razloga, pogotovo zbog mirnog vođenja dijaloga. Sloboda govora ključna je za rast i razvoj društva, a kroz povijest smo vidjeli štetan učinak potiskivanja slobode govora,” dodala je. New York Post je izvijestio da je Rodriguez prijetila mačetom jednom od novinara koji je u utorak otišao u njezin stan u Bronxu kako bi joj postavio pitanja.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er