BiHMEĐUGORJEZANIMLJIVOSTI

Poljski hodočasnici pohode Kraljici mira u Međugorje, unatoč kontra preporukama.

Danas i ovih dana možemo vidjeti pojednice hodočasnike u privatnom samostalnom hodočašću Kraljici mira koji dolaze iz EU zemalja pa tako i prošlu nedjelju organiziranu grupu iz Poljske. Tako jučer smo sreli bračni par iz Poljske, koji su se zaputili iz Rzesowa u Međugorje. Isključivo radi hodočašća našoj Kraljici mira.

Drago nam je svakako bilo vidjeti ih, ali nas je najviše interesirao protokol na granicama i PCR testovi za EU, pa nam je bračni par iz Poljske ukratko objasnio korake koje su poduzeli da bi došli u Međugorje.

Kako navode oni sami, da su u Rzesovwu obavili PCR test koji je bio gotov za par sati, i koštao ih je 25 € po osobi. Nakon gotovog testa su uzeli svoje stvari i zaputili u Međugorje. Stigli su oko 18 sati jučer u Međugorje.

Na granicama nisu imali nikakvih problema. Policija je pregledala PCR test i odmah su ih pustili u BiH na graničnom prijelazu Slavonski/Bosanski Šamac. U Međugorju planiraju ostati 3 dana, i iza tog se zaputiti na obalu Jadranskog mora. Inače kako navode da su im davali preporuke u Poljskoj da ne putuju u BiH zbog pandemije korona virusa i epidemije koja je trenutno na snazi u BiH.

Čak su im naveli da Poljska i BiH imaju sličan broj zaraženih, ali veliku razliku u broju stanovnika, pa tako BiH ima negativan trend na 100 000 stanovnika. Ali ipak su unatoč kontra preporukama se zaputili u Međugorje, jer očito poziv u Međugorje je bio jači od svih problema i restrikcija koje uvode države za svoje građane.

Mogao sam ih ohrabriti samo što sam im rekao da mi ovdje u širem djelu Međugorja situacija izvrsna što se tiče COVID-a, i da se nemaju čega plašiti, jer ipak nas čuva naša Kraljica mira. Nasmiješili su se i srdačno smo se pozdravili, te su naveli da se vidimo opet iduće godine bez obzira na situaciju.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er