BRDO UKAZANJACRKVAMEĐUGORJE

Po prvi put na 40. godišnjicu Gospinih ukazanja održati će se procesija s Podbrda – mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala

Po prvi put na 40. godišnjicu Gospinih ukazanja održati će se procesija s Podbrda – mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala U tijeku su pripreme župe Međugorje za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja. Župa i župljani intenzivno se pripremaju već cijelu ovu godinu.

Tako je jedna skupina točno godinu dana prije ove jubilarne obljetnice počela svakog jutra moliti krunicu na Podbrdu pripremajući se 365-nicom za ovu obljetnicu.

Župa Čitluk devet nedjelja prije obljetnice počela je s hodočašćem i pješačenjem od Čitluka do Međugorja i tako će činiti svake nedjelje do kraja lipnja, a djelatnici Informativnog centra Mir Međugorje, župnog ureda i Centra Mir Međugorje veliku devetnicu ususret 40. obljetnici Gospinih ukazanja na Podbrdu mole svakog petka.

Kao i svake godine župa Međugorje pripremat će se devetnicom u kojoj će se u večernjem molitvenom programu moliti krunica, a u tih devet dana uoči 40. obljetnice Gospinih ukazanja mise će predslaviti bivši međugorski župnici i župni vikari koji su u protekla četiri desetljeća pastoralno djelovali u ovoj župi.

Na uočnicu Gospinih ukazanja 24. lipnja, na blagdan sv. Ivana Krstitelja, održat će se i tradicionalna Hodnja mira od Humca do Međugorja. Ovaj molitveni hod nastao je 1992. godine u jeku rata, kada je skupina stranih hodočasnika na čelu sa zaljubljenikom u Međugorje Hubertom Liebherrom krenula pješice od Humca do Međugorja moleći za mir u ratom pogođenoj Hrvatskoj i BiH.

Po prvi put na 40. godišnjicu Gospinih ukazanja održati će se procesija s Podbrda – mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala

Novost ove godine je da će se na samu obljetnicu ukazanja, 25. lipnja, po prvi put održati procesija s Podbrda – mjesta gdje se Gospa prvi put ukazala – do crkve sv. Jakova u Međugorju. Procesija će s Podbrda krenuti u 16.30 kako bi sudionici došli do župne crkve prije početka večernjeg molitvenog programa. Zatim, na prostoru Vanjskog oltara nakon molitve krunice procesijom s Gospinim kipom u 19 sati započinje središnje euharistijsko slavlje.

godišnjicu

www.medjugorje-news.com

Izvor
radio mir medjugorje

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button