REGIJAVIJESTI

Plenković dobio mandat, evo kako će izgledati buduća Vlada RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika i članove Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koji su mu uručili službene rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor.

Na početku susreta, predsjednik Republike Zoran Milanović pružio je ruku Andreju Plenkoviću, koji se odbio rukovati i pružio lakat.

Odluku o dodijeli madnata sam uručio gospodinu Plenkoviću. Donio je potpise i rezutati su jasni, želim mu sve najbolje. Broj potpisa je 76, rekao je predsjednik Zoran Milanović.

– To je komad papira, on je donio potpise. Izbori rezultata su jasni, čestitao sam mu još davnih dana, želim mu sve najbolje, kazao je Milanović. “Nadam se da će svi biti zdravi, čili, veseli, prisutni, da neće biti zdravstveno kompromitirani i da ćete moći normalno raditi”, dodao je govoreći o izabranim zastupnicima u Hrvatskom saboru.

Andrej Plenković je potom kazao da zahvaljuje predsjedniku Republike na povjerenom mandatu za sastavljanje nove vlade.

– Slijedom rezultata za Hrvatski sabor koji su održani 5. srpnja, želim zahvaliti svim sugrađanima koji su sudjelovali na izborim, posebno onima koji su dali povjerenje HDZ-u i našim partnerima, s kojima smo ostvarili parlamentarnu većinu, rekao je Andrej Plenković.

– Ovakav rezultat i pobjeda obvezuje. Pred Hrvatskom je puno zahtjevnih izazova, prije svega političkog, ekonomskog, financijskog i javno-zdravstvenog karaktera. Stoga nam je cilj bio da idemo što prije na sazivanje Hrvatskog sabora. Dogovor je da to bude 22. srpnja. Izglasavanje povjerenja Vladi bit će u četvrtak, a nakon toga će biti prva sjednica nove Vlade.

Govoreći o novoj vladi Plenković je rekao da će imati 16 ministarstava te da će potpredsjednici biti Davor Božinović, Zdravko Marić, Tomo Medved i Boris Milošević.

– Što se tiče resora tu su ministarstvo unutarnjih poslova, ministarstvo hrvatskih branitelja, ministarstvo financija, ministarstvo poljoprivrede, ministarstvo obrane, ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, ministarstvo zdravstva, ministarstvo znanosti i obrazovanja, rekao je Plenković.

Dodao je da će se spojiti ministarstvo pravosuđa i uprave te ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja s ministarstvom državne imovine. Spaja se i ministarstvo rada i mirovinskog sustava i socijalne politike. Ministarstvo kulture će u nazivu dobiti i medije. Imat ćemo ministarstvo turizma i sporta te ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kazao je Plenković.  Poručio je da će nova imena u Vladi predstaviti u ponedjeljak na središnjim tijelima stranke, pa onda javnosti.

www.medjugorje-news.com/rtv-hb.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er