MOLITVEPAPA FRANJO

Papa potiče na molitvu ove kratke molitve da budemo poput Marije

Papa Franjo preporučio je jednostavnu molitvu za nasljedovanje Marije, koja ima samo četiri fraze. Papina opća audijencija 23. kolovoza bila je posvećena Gospi Guadalupskoj kao primjeru učinkovite evangelizacije.

Ona nam govori o Isusu na jeziku koji razumijemo, rekao je, na našem “materinjem jeziku”. Na kraju audijencije, u pozdravu vjernicima koji govore arapski, Papa je rekao ovo: Po uzoru na Mariju kažemo Gospodinu: Što hoćeš, kad hoćeš i kako hoćeš, učini nas oruđem milosti u svojim rukama. Ova molitva odjekuje dužoj molitvi koja se pripisuje jednom od Franjinih prethodnika: Klementu XI., koji je bio papa od 1700. do 1721. godine.

“Nudim ti, Gospodine, svoje misli: da se usredotočim na tebe; moje riječi: da te imaju za svoju temu; moji postupke: odražavati moju ljubav prema tebi; moje patnje: da ih podnesem za tvoju veću slavu. Želim učiniti ono što tražiš od mene: Na način na koji tražiš, dokle god tražiš, jer to tražiš. Gospodine, prosvijetli moj razum, ojačaj moju volju, očisti moje srce, i učini me svetim. Amen

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er