CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: “Ako ste isti na kraju mise kao što ste bili na početku, nešto nije u redu”

“Ako ste isti na kraju mise kao što ste bili na početku, nešto nije u redu”, rekao je Papa u videu koji je 3. srpnja podijelila Papinska svjetska molitvena mreža. „Molimo se da katolici u središte svojih života stave euharistijsko slavlje“, rekao je, „koje preobražava ljudske odnose i otvara susret s Bogom i njihovom braćom i sestrama“.

Papin molitveni video, koji se objavljuje svaki mjesec, uključuje slike mise, posebno trenutak uzdizanja euharistije tijekom transsupstancijacije – ili trenutak kada kruh postaje Kristovo tijelo. Tu su i video zapisi ljudi koji se susreću i pomažu drugima: muškarac na ulici dočekuje beskućnika, žena starici donosi namirnice, a euharistijski poslužitelj donosi pričest muškarcu koji je vezan za kuću, piše CNA.

“Svaki put kad sudjelujemo u Euharistiji”, rekao je papa Franjo, “Isus dolazi, a Isus nam daje snagu da volimo kao što je on ljubio, jer nam daje hrabrost da se susrećemo s drugima, da izađemo iz sebe i da se otvorimo. drugima s ljubavlju.” “U Euharistiji Krist je taj koji se prinosi, koji se daruje za nas. On nas poziva da se njime hrane naši životi i da hrane živote naše braće i sestara”, rekao je. „Euharistijsko slavlje je susret s uskrslim Isusom. U isto vrijeme, to je način da se otvorimo svijetu kako nas je on učio.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er