CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: Zemlja Isusova razdirana je užasnom patnjom

Papa Franjo primio je u audijenciju u četvrtak, 9. studenoga sudionike Consulta (konzultacije) Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog i uputio misao Svetoj zemlji: „Toliko nevinih mrtvih. Svjedoci smo tragedije na mjestima gdje je Gospodin živio, gdje nas je učio ljubiti, praštati i činiti dobro svima“

Naše su misli sa Svetom zemljom, razdiranom nasiljem i sukobom koji je već prouzročio tisuće izgubljenih života. Nažalost, svjedoci smo tragedije koja se događa upravo na mjestima gdje je Gospodin živio, gdje nas je svojom ljudskošću učio ljubiti, praštati i činiti dobro svima, kazao je papa Franjo. Umjesto toga svakodnevno vidimo narode razdirane užasnom patnjom koja prije svega pogađa nevine ljude koji umiru.

Sveti je Otac izrazio žalost zbog stanja u Svetoj zemlji primivši u audijenciju u četvrtak, 9. studenoga u Vatikanu sudionike Consulta (konzultacije) Viteškog reda Svetog groba jeruzalemskog, koja je okupila vitezove, dame, namjesnike i magistralne delegate. Članovi i vodstvo Reda služe Katoličkoj Crkvi i provode djela milosrđa kako bi omogućili djelovanje kršćanske prisutnosti u Svetoj zemlji, piše Vatican News.

Rimski je biskup ponovno potvrdio članovima Reda duhovnu blizinu, dijeleći s njima veliku tugu Majke Crkve jeruzalemske i moleći se za dar mira.

Četiri smjernice formacije

Papa je izrazio osjećaje zahvalnosti i poštovanja svim članovima Reda koji su prisutni diljem svijeta.

Podsjetio je da se okupljaju u Rimu na konzultacijama i raspravljaju o temi formacije, posebno potrebne formacije za buduće kandidate koji žele ući u Red; trajne formacije za one koji već sudjeluju u njegovu životu i poslanju; i također formacije onih koji su pozvani na odgovorne položaje.

Formacija, istaknuo je papa Franjo, zahtijeva duhovnu svijest visokog moralnog zalaganja preuzetog pred oltarom te viši stupanj svijesti o upravljanju kako bi se organizirale aktivnosti i upravljanje resursima na kontinuiran i primjeren način.

Početna, trajna, praktična i duhovna formacija, istaknuo je Papa, četiri su smjernice koje možemo vidjeti prikazane u znaku križa koji se jasno ističe na vašim plaštima i oživljava vašu duhovnost.

Red koji sudjeluje u lijepom otajstvu milosrđa

Papa ih je pozvao da dopuste Raspetom i Uskrslom Kristu da prigrli njihov rad i život kroz milosrđe, molitvu i služenje drugima. Napomenuo je da budu pozorni u stvarnostima u kojima djeluju, uvijek usmjereni na cjelovitu dobrobit čovjeka.

Sveti ih je Otac pozvao da budu Red koji odiše jakim vlastitim identitetom, da na najljepši način sudjeluju u otajstvu ljubavi, na otvoren i dostupan način, spremni preuzeti one službe koje Gospodin traži kroz potrebe naše braće i sestara.

To se, rekao je rimski biskup, može živjeti kroz obrazovanje djece u školama i konkretnom solidarnošću s najosjetljivijima, kao što su starije osobe, bolesnici i izbjeglice.

Molitva Kraljici Palestine za tragične događaje u Svetoj zemlji

Na kraju je Papa molio za mir i za osobe koje pate zbog tragičnih događaja u Svetoj zemlji.

Neka vam Djevica Marija koju zazivate s naslovom Kraljice Palestine, uvijek pomogne u vašem poslanju. Od srca blagoslivljam sve članove Reda i vaše obitelji, rekao je papa Franjo.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er