CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: Sveti Ivan Pavao II. podvrgnut je uvredljivim i neutemeljenim optužbama

Papa Franjo je u nedjelju nakon podnevne molitve Kraljice neba govorio o svojemu prethodniku, svetom Ivanu Pavlu II., napomenuvši kako je uvjeren da prenosi osjećaje vjernika iz cijeloga svijeta, te u njegov spomen upravio zahvalne misli

Na Nedjelju Božjega milosrđa, papa Franjo je u podnevnom nagovoru nakon molitve Kraljice neba stao u obranu svojega prethodnika svetoga Ivana Pavla II., čiji je lik posljednjih dana bio u središtu klevetničkih optužbi vezanih za slučaj Orlandi, iznesenih na temelju anonimnih „priča se“, bez svjedočanstava ili indicija. Papa je te optužbe nazvao uvredljivim i neutemeljenim zaključcima.

Nakon pozdrava skupinama Božanskoga milosrđa, okupljenima na Trgu svetoga Petra, papa Franjo je dodao: „Siguran da prenosim osjećaje vjernika iz cijeloga svijeta, upućujem zahvalne misli u spomen na svetoga Ivana Pavla II. koji je ovih dana podvrgnut uvredljivim i neutemeljenim optužbama“.

CEI zajedno s papom Franjo u obrani Ivana Pavla II.

Predsjedništvo Talijanske biskupske konferencije (CEI) uputilo je pak priopćenje u kojemu se pridružuje riječima pape Franje na kraju podnevnoga nagovora, slažući se da su nedavni napadi na papu Wojtylu upravo uvredljivi i neutemeljeni zaključci. U priopćenju se, podsjećajući na Nedjelju Božjega milosrđa koju je 2000. godine ustanovio sveti Ivan Pavao II., spominju njegove riječi: „Poruka je Božjega milosrđa tako, razumljivo, također poruka o vrijednosti svakog čovjeka. Svaka je osoba dragocjena u Božjim očima, Krist je svoj život dao za svakoga, a Otac svakomu daje svoga Duha i dariva ga svojom blizinom“ (Propovijed, 30. travnja 2000.).

Vatican News

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er