PAPA FRANJO

Papa Franjo susreo se u Vatikanu sa Rockyem

Papa Franjo primio je u petak ujutro u Vatikanu američkog glumca i redatelja Sylvestera “Slyja” Stallonea. Glumac “Rockyja” dočekao je Papu u Apostolskoj palači zajedno sa svojim bratom, glumcem i glazbenikom Frankom Stalloneom, suprugom i njihove tri kćeri.

Vatikan je objavio fotografije susreta, ali nije naveo detalje susreta. Video koji je podijelio Vatican News prikazuje papu Franju kako se susreće sa Stalloneom i govori mu: “Odrasli smo uz vaše filmove.” Stallone je šaljivo stiskajući šake odgovorio: “Spremni, boksamo!”

77-godišnji glumac i redatelj također je viđen u Vatikanskim muzejima 8. rujna, piše CNA.

Stallone je s bratom Frankom i ostalim članovima obitelji 7. rujna posjetio grad Gioia del Colle u južnoj talijanskoj regiji Puglia. Braća su dobila počasno državljanstvo Gioia del Colle zbog svojih veza s gradom: njihov je otac tamo rođen prije nego što je emigrirao u Sjedinjene Države kao adolescent ranih 1930-ih. Prema lokalnim medijima, Stallone je posjetio dom svog djeda po ocu i pozdravio stanovnike grada. S pozornice je podigao stari ključ.

“Ovo je bio ključ dućana [moga djeda]; on je bio brijač”, rekao je Stallone, prenosi TG24. “Kao što bi Rocky rekao: volim te i nastavi se boriti”, rekao je Stallone na kraju svog govora. U intervjuu za National Catholic Register 2007. Stallone je rekao da je rođenje njegove kćeri u kasnim 1990-ima bilo važno raskrižje za njegovu katoličku vjeru. “Kad mi se kći rodila bolesna i kad sam shvatio da mi stvarno treba pomoć, počeo sam sve stavljati u Božje ruke, njegovu svemoć, njegovo sveopraštanje”, rekao je.

Register je tada izvijestio da je Stallone odgojen kao katolik, ali nakon godina u kojima je prestao ići u crkvu, ponovno se počeo smatrati katolikom koji ide u crkvu. “[Ovo] me stavlja tamo gdje bih trebao biti”, rekao je redatelj “Ramba”, ističući da sam prije njegova povratka vjeri “bio sam na svijetu. Mislio sam da ću morati riješiti stvari na svoj način.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er