VJERA I DUHOVNOST

Padre Pio imao je viđenje Isusa koji mu je rekao: “Nijedno stvorenje neće se izgubiti a da ovo ne zna…”

Strah je jedna bolesna đavolska utvrda kojom poslanici đavla učestalo maltretiraju sva Božja stvorenja, a osobito su mu omiljena Božja djeca koja se trude urediti svoj život u Božjoj volji. Ni sveci koje volimo idealizirati nisu bili izuzeti borbe s tom demonskom pošasti, pa ni Padre Pio jedan od najvećih mistika 20. stoljeća.

On svjedoči jedan takav događaj, napadaj straha, žalosti i tjeskobe u koji mu odmah dolazi Živi Krist i govori mu da zapiše ovo što ima za reći, znajući da će ova riječ doći do milijuna ljudi nakon smrti ovog sveca.

Padre Pio tako svjedoči sljedeće:

‘Jutros poslije svete Mise, dok sam još bio sav žalostan zbog onoga što mi je natuknuto, dobio sam tako jaku glavobolju da mi se činilo nemogućim nastaviti zahvalu. To mi je stanje povećalo muku. K tome me obuzela velika suhoća duha i tko zna što bi se dogodilo da nije nastupilo ono što Vam sada želim ispričati.

Ukazao mi se naš Gospodin, koji mi je ovako govorio: ‘Moj dragi sinčiću, ne propusti zapisati ovo što danas čuješ iz mojih usta, jer to ne smiješ zaboraviti. Ja sam vjeran. Nijedno stvorenje neće se izgubiti a da to ne zna. Svjetlo se jako razlikuje od tame. Dušu kojoj običavam govoriti privlačim sve više sebi. Đavao je svojim spletka­ma, naprotiv, nastoji udaljiti od mene. Ja nikada duši ne nadahnjujem strahove koji je udaljuju od mene.

Đavao nikada ne stavlja u dušu strahove koji je potiču da mi se približi. Strahovi koje duša osjeća u nekim trenutcima života zbog svoga vječnog spasenja, ako sam im ja uzročnik, razlikuju se po miru i vedrini koje oni ostavljaju u duši…’

To viđenje i te riječi našega Gospodina uronili su moju dušu u takav mir i zadovoljstvo da sve slasti svijeta, u usporedbi sa samo jednom jedinom kapi toga blaženstva, izgledaju bljutave., kazao je Padre Pio.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button