CRKVAVIJESTI

Papa Franjo donirao respiratore bolnicama u Kolumbiji

Sveti Otac Franjo donirao je medicinsku opremu bolnicama u Kolumbiji koje se nalaze pod pritiskom velikog broja COVID pacijenata. Biskupi su zahvalili papi Franji na njegovoj gesti, istaknuvši kako ona pokazuje njegovu “stalnu brigu za Kolumbiju” te Crkvu diljem svijeta.

Kako javlja Vatican News, Papa je preko Apostolske nuncijature u Bogoti uputio četiri respiratora i nekoliko kontejnera medicinske zaštitne opreme.

Iz Kolumbijske biskupske konferencije poručili su kako je donacije proslijeđena u područja koja su posebno pogođena zdravstvenom krizom kako bi se pružila pomoć onima koji imaju poteškoća s pristupom medicinskoj opremi.

Biskupi su zahvalili papi Franji na njegovoj gesti, istaknuvši kako ona pokazuje njegovu “stalnu brigu za Kolumbiju” te Crkvu diljem svijeta.

Kolumbija ovih dana bilježi rekordne brojke preminulih od zaraze COVID-om 19. Prema posljednjim podacima, jučer je u toj južnoameričkoj zemlji preminulo 429 osoba, a zabilježeno je 16 965 novih slučajeva zaraze.

Ukupno je od početka pandemije u Kolumbiji preminulo 69 177 osoba. Zemlja od oko 50 milijuna stanovnika trenutno bilježi i više od 100 000 aktivnih slučajeva.

Inače, Sveti Otac već je nekoliko puta donirao respiratore i medicinsku opremu zemljama koje se bore s koronavirusom. U posljednjih godinu dana tako su zabilježene  donacije zemljama u Europi, Južnoj Americi, Africi i Aziji.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er