VIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Velika molitvena inicijativa za prestanak pandemije : Svibanjski “molitveni maraton” krunice

Velika molitvena inicijativa za prestanak pandemije : Svibanjski “molitveni maraton” krunice Papinsko vijeće za promociju nove evangelizacije u mjesecu svibnju organizira “molitveni maraton” krunice u 30 svetišta iz cijeloga svijeta s nakanom moliti za završetak pandemije.

“Sa živom željom pape Franje mjesec svibanj bit će posvećen molitvenom maratonu na temu: Crkva se svesrdno moljaše Bogu (Dj 12,5). Molitvena inicijativa će na poseban način uključiti sva svetišta svijeta, tako da ona postanu promotori vjernicima, obiteljima i zajednicama molitve krunice za prizivanje kraja pandemije“, stoji u priopćenju objavljenom u srijedu, 21. travnja, uz objašnjenje kako će molitva počinjati svakoga dana u 18:00, po srednjoeuropskom vremenu, te da će se moći pratiti izravno na službenim vatikanskim komunikacijskim kanalima, donosi Nedjelja.ba.

„Papa Franjo otvorit će ovu veliku molitvu 1. svibnja i završiti je 31. svibnja“, zaključeno je u priopćenju Papinskog vijeća za promociju nove evangelizacije.

Najsnažnija molitva je Sveta Misa, nakon toga je Euharistijsko klanjanje dok je na trećem mjestu moćno oružje koje nam je dala Blažena Djevica Marija protiv zla i za ispunjenje svake milosti – molitva svete krunice. Riječi sestre Lucije iz Fatime to potvrđuju: “Blažena djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er